تاریخ انتشار:۲۱ آبا ۱۳۹۶در ۱:۵۲ ب٫ظ کد خبر:16508

بیش از ۸ هزار تن خرما پیارم د رهرمزگان تولید شد

به گزارش مکران مدیر  امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : خرمای پیارم در ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از نخلستانهای شهرستان حاجی آباد تولید می شود. مسعود گرگیج افزود : امسال بیش از ۸ هزار تن محصول خرمای پیارم در استان تولید شده که ...

به گزارش مکران مدیر  امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : خرمای پیارم در ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از نخلستانهای شهرستان حاجی آباد تولید می شود.

مسعود گرگیج افزود : امسال بیش از ۸ هزار تن محصول خرمای پیارم در استان تولید شده که به دلیل رعایت اصول فنی، بهداشت باغ ها، تغذیه مناسب، مبارزه با آفات و بیماری ها در مقایسه با پارسال ۷ درصد افزایش دارد.

وی عنوان کرد : خرمای پیارم به عنوان خرمای شکلاتی معروف است و امسال هر کیلوگرم خرمای پیارم  پانزده تا هجده هزار تومان از کشاورزان خریداری شد.

گرگیج تصریح کرد : در هرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید می شود که ۲۰ نوع آن تجاری است و سه نوع پیارم، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و کشورهای آسیای میانه صادر می شود.

این مقام مسئول بیان داشت : شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در کشور است و به همین دلیل سال گذشته خرمای پیارم هرمزگان به عنوان مرغوب ترین خرمای صادراتی کشور و میراث ملی در فهرست آثار طبیعی ملی ایران ثبت شد.

گرگیج اضافه کرد : بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستان سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه، طارم، تزرج و اطراف شهرستان حاجی آباد واقع شده است .

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ادامه داد: با برداشت سالیانه ۱۵۰هزار تن انواع خرما از ۳۷ هزار هکتار، رتبه چهارم تولید و رتبه سوم سطح زیرکشت خرما کشور را دارد.

گرگیج با بیان اینکه ۲۲ هزار هکتار از سطح زیرکشت نخلستان های استان فرسوده و غیر مثمر هستند تاکید کرد: یکی از مهمترین برنامه های سازمان جهاد کشاورزی در راستای اقتصادی کردن نخلستان های فرسود استان  احیاء و جوان سازی این باغ ها است که این امر مستلزم تخصیص اعتبارات لازم می باشد .

وی گفت : در صورت اجرای طرح بازسازی نخلستانهای استان تولید خرما استان ۲ برابر خواهد شد.

گرگیج افزود : یکی از مشکلات صادرات محصولات کشاورزی از جمله خرما عدم وجود صنایع بسته بندی و فرآوری می باشد .

وی خاطر نشان کرد: باید زیرساخت های صنایع فرآوری خرما با هدف ایجاد زنجیره تولید و افزایش ارزش افزود در استان فراهم شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : برداشت خرما در هرمزگان با محصول آلمهتری از اول خرداد ماه آغاز و با برداشت خرمای پیارم به پایان می رسد عملیات برداشت خرمای پیارم از نیمه دوم مهرماه شروع و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

گرگیج افزود: خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین ب یک، ب دو  و مواد معدنی است.

محمدرضا قنبرپور

اخبار مرتبط




ارسال نظر

Go to TOP