تاریخ انتشار:۱۸ فرو ۱۳۹۶در ۱۲:۳۷ ب٫ظ کد خبر:14769

معرفی نان تیموشی(مشته) روستای سودرو+تصویر

به گزارش بخش فرهنگی مکران امروزه بواسطه وجود فعالیت زیاد و گسترش شهر نشینی و گرایش جامعه به سمت فست فود ها استفاده از غذاهای محلی در نظر مردم کمرنگ گشته.لذا بر آن شدیم که برای تهیه گزارش از طرز تهیه برخی غذاها و نان ...

به گزارش بخش فرهنگی مکران امروزه بواسطه وجود فعالیت زیاد و گسترش شهر نشینی و گرایش جامعه به سمت فست فود ها استفاده از غذاهای محلی در نظر مردم کمرنگ گشته.لذا بر آن شدیم که برای تهیه گزارش از طرز تهیه برخی غذاها و نان های محلی به بالاشهر(روستا) سودرو از روستاهای توابع بخش مرکزی شهرستان بندرعباس به دعوت خانواده زاره حرکت کنیم .در نهایت با دوتن از دوستان وارد روستا شدیم . اولین چیزی که توجه ما را جلب کرد صفا و صمیمیت بی حد و حصر خانواده های بالاشری در استان هرمزگان بود که زبان زد خاص و عام است .بسیار خون گرم با این وجود که برای اولین بار بود ما وارد آن محله شده بودیم و اصلا هیچ شناختی نداشتیم.در ادامه وارد یکی از خانه های روستا شدیم و به گرمی مورد استقبال قرار گرفتیم.بی درنگ از بومیان در رابطه با غذاهای بومی و محلی پرسیدیم و بدلیل اینکه تقریبا غروب آفتاب هم بود مهمان خانواده رازه شدیم.خانم رازه از غذاهای محلی نان موشته یا تیموشی را به ما معرفی کرد و گفت که خوشبختانه فراموشی فرهنگی در روستای سودرو رخ نداده است و همه اهالی به سنت ها احترام میگزارند و این برای ما بسی مایع فخر است.وی طرز تهیه نان معروف و خوشمزه تیموشی را برشمرد.برای تهیه نان تیموشی به آرد-آب-روغن-کمی نمک و سوراغ یا مهیاوه نیاز است.با مواد فوق خمیری شل تهیه کرده و در ظرفی قرار میدهند و تابه را روی شعله قرار میدهند تا داغ شود سپس خمیر را روی تابه می کشند تا تمام سطح آن را پر کند و به شکل دایره درآید.سپس روی آن را روغن میکشند و مهیاوه یا سوراغ روی آن می پاشند.نان تیموشی مثل پوست پیاز نازک است.از ۲۵۰گرم آرد حداقل ۱۵ عدد نان تهیه میشود.این نوع نان در تمام فصول در روستاها و شهرهای استان هرمزگان از جمله بالاشهر سودرو پخته میشود.لازم به ذکر است از غذا های محلی استان هرمزگان میتوان به نان چوبه –سینگو(خوراک خرچنگ)-هواری-نیز اشاره کرد.

تهیه گزارش:محمدرضا قنبرپور

اخبار مرتبط





ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.

Go to TOP