تاریخ انتشار:۰۳ آبا ۱۳۹۷در ۱۰:۵۰ ق٫ظ کد خبر:18076

دکتر داوودی رییس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان:پنجاه درصد نان های تولید شده در استان بیش از حد مجاز نمک دارند

به گزارش مکران-کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به ریاست معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان و با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان دبیر کارگروه و همچنین مدیران دستگاههای دولتی و نظارتی برگزار شد. دکتر داوودی رییس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان ضمن برشمردن ...

به گزارش مکران-کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به ریاست معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان و با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان دبیر کارگروه و همچنین مدیران دستگاههای دولتی و نظارتی برگزار شد.
دکتر داوودی رییس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان ضمن برشمردن خطرات استفاده از نمک بیش از حد مجاز توسط مصرف کنندگان گفت: بر اساس نمونه هایی که واحدهای صنفی توسط معاونت غذا و دارو در سطح استان تهیه شد مشخص شد حد مجاز استفاده از نمک در نان های تولید شده بیش از حد مجاز بوده است و تقریبا ۵۰ درصد نمونه ها با استانداردها فاصله معنا داری داشته است.
داوودی بیان کرد: بیشترین عدم انطباق با استاندرهای تعیین شده مربوط به بستک و بندر لنگه است و نیازمند کار بیشتر در این مناطق هستیم.
وی اظهار داشت:تعداد نمونه گیری های انجام شده بیش از ۵۹۰ مورد بوده است که یک نمونه قابل قبول بوده است و احتمال خطای آزمایش در آن را به حداقل رسانده.
داوودی اضافه کرد:در بیش از ۹۰ درصد نمونه هایی که در آزمایشگاه های معاونت غذا و دارو مورد بررسی قرار گرفت مشخص شد که نانوایی ها از آردهای خارج از استان و آردهایی که برای پخت نان مورد نظر مناسب نیستند استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: آردها استاندارد لازم را دارند تنها واحد های صنفی از آرد مناسب با نوع نان استفاده نمی کنند بطور مثال از آردهایی که برای پخت تافتون مناسب است در پخت لواش و یا سنگک استفاده می کنند.
دکتر داوودی بیان داشت: در بحث پخت نان فاکتورهایی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد برای نمونه میزان گلوتن(ماده ای از جنس پروتئین که باعث کشیدگی یا چسبندگی خمیر می شود)باید حداقل ۲۵ درصد باشد، میزان دمای آب برای خمیرگیری مناسب باشد و سرد یا گرم نباشد و سایر استانداردهایی که لازم است رعایت شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: بیماری های غیر واگیر در سطح جامعه و در دنیا رو به افزایش است و جهت کنترل این بیماری ها، تمام دستگاه هایی که با سلامت ارتباط دارند، باید اقدامات و پروژه های مربوطه را انجام دهند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان نیز به عنوان رییس جلسه طی اظهاراتی گفت: حرف های کارشناسی بسیار راه گشا می باشد اما بهتر است به جای پیچاندن موضوع هر کسی در جایگاه خود کارها را درست انجام دهد و دنبال مقصر نگردیم.
وی گفت: بهتر است لاپوشانی نشود و با ارئه یک راهکار مناسب مسئله میزان نمک مصرفی در نان مردم هرمزگان که قوط غالب است حل شود.
اکرمی اظهار داشت: علوم پزشکی و اتحادیه نانوایی های استان طی مدت زمانی ۶۰ روزه به واحدهای صنفی آموزش دهند و بعد از آموزش نیز تعضیرات حکومتی در استان با متخلفین برخورد کند.

امیری زاده مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در پاسخ به برخی شبهاتی که در خصوص تولید و یا وردات گندم نامرغوب به کارخانجات آرد توسط برخی از اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی مطرح شد اظهار داشت: در تولید گندم هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و مدیریت زراعت استان گندم هایی را از کشاورز خریداری می کند که فاقد بیماری، سم و کود بیش از از اندازه در آن ها مصرف شده باشد؛ علاوه بر این کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی بر تمام فرایند کاشت، داشت و برداشت محصول و حمل تا انبارهای غله و کارخانجات نظارت دارد و درصورت مشاهده هرگونه عدم انطباق کیفیت با استاندارد لازم گندم مرجوع می شود و وارد چرخه مصرف و یا بذر نمی شود.

وی تصریح کرد: تا پیش از خودکفایی گندم محصول درجه ۲ از کشورهای آرژانتین و سایر کشورهای اروپایی وارد می شد و کسی هم حرفی نمی زد بهتر است در این خصوص تجدید نظر شود و زحمات کشاورزان هرمزگان کشور را زیر سوال نبریم علاوه بر این گندم از خارج از کشور تامین نمی شود.

 

اخبار مرتبط





ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.

Go to TOP