
پاسخ سازمان انتقال خون به شبهات یک نماینده
سازمان انتقال خون ایران در مورد خبر “عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کرد:آلودگی تنها پالایشگاه خون به «هپاتیت» و «ایدز»” که در تاریخ ۲۷ تیرماه ۱۳۹۶ در خبرگزاری فارس منتشر شده است و شبهات وارده به شرح زیر پاسخ داد:
*نبود پالایشگاه خون در کشور
پاسخ: قرارداد احداث سه پالایشگاه پلاسما در کشور سال گذشته منعقد شده است و این پالایشگاه ها تحت لیسانس برندهای معتبر و با شرط انتقال تکنولوژی در نقاط مختلف ایران راه اندازی می شوند تا شرایط اشتغال زایی و رونق اقتصادی در استانهای کمتر برخوردار نیز به وجود آید و صرفا فعالیت ها در تهران متمرکز نباشد.
ضمن اینکه مرکزپژوهش و پالایش خون(پالایشگاه قبلی) مدتها است به بخش خصوصی واگذار شده و از دهه ۸۰ تحت عنوان شرکت مادر تخصصی و خارج از مسوولیت های سازمان انتقال خون است.
· * شبهه آلوده بودن پالایشگاه به «هپاتیت» و «اچ آی وی»
پاسخ:علت تعطیلی پالایشگاه خون در دهه ۷۰ آلوده شدن برخی از هموطنان از طریق داروهای وارداتی خارجی مشتق از پلاسما در دهه ۶۰ که بود. به دلیل عدم دسترسی کشور به روش های آزمایشگاهی تخصصی و آسیب شناسی پیشرفته اتهام قابل رد یا اثبات نبود و در نهایت با حکم قاضی پرونده، آن هم بدون مستندات علمی پالایشگاه تعطیل شد.
پالایشگاه دایر در سنوات ۷۳ لغایت ۷۸ با تولید فراکشن های حد واسط و داروی نهایی آلبومین ۵ و ۲۰% که به روش پاستوریزاسیون ویروس زدایی قطعی و نهایی و بین المللی شده بود فعالیت می کرد اما نهایتاً بدلیل عدم داشتن تکنولوژی تخلیص و ویروس زدایی به روشهای (S/D) حلال شوینده و نانوفیلتراسیون، خطوط تولید متوقف و تعطیل گردید و تحقیقات برروی ژنوتایپ ویروس های منتقله نشان داد موضوع آلودگی بیماران هموفیلی عزیز از منابع فرآورده های خارجی نظیر فاکتورهای انعقادی شرکت مریو بوده است نه محصولات پالایشگاه. بنابراین تعطیلی پالایشگاه نه به علت آلودگی بلکه به علت پیشگیری صورت گرفت و پالایشگاه های سه گانه ای که قرارداد احداث آن بسته شده است و به جدیدترین تکنولوژی روز مجهز است می تواند به خوبی نگرانی این نماینده محترم و دلسوز مجلس را رفع کند.
· * ادعای اینکه سازمان انتقال خون ایران خون کامل را به کشور آلمان ارسال کرده و این خون از سوی چند شرکت فرآوری شده و ۳۰ درصد آن به کشور باز میگردد و ۷۰ درصد آن بابت حق الزحمه از سوی این شرکتها برداشته میشود.
· پاسخ: خون کامل به هیچ وجه از ایران و “اصولاً سایر کشورها” صادر نشده و نمی شود، بلکه به جای آن “پلاسمای انسانی” در قالب پالایش قراردادی پلاسما به کشور پالایشگر “ارسال” می شود نه “صادر” . صادر یعنی “فروش”. هیچ پلاسمایی از ایران به فروش نرفته است “حتی یک لیتر “.
همچنین براساس مقررات و موازین موسسه پارل ارلیخ آلمان فرآورده های حاصل از فرآوری پلاسمای غیر آلمانی به طور صددرصد به کشور ارسال کننده پلاسما نظیر ایران، آرژانتین، برزیل و غیره که پلاسمایشان را به کارخانجات پالایشگر آلمانی و اروپایی دیگر داده اند بازگردانده می شود.
گذشته از مقررات و قوانین حاکم بر قرارداد، این استراتژی به دلیل محدود نمودن شیوع جغرافیایی بیماریهای منطقه ای و بومی در مورد فرآورده هایی که منشاء پلاسمای خارجی دارند اعمال می شود.
- ادعای اینکه به خاطر ارسال خون به کشورهای دیگر ارز از بین میرود درحالی که با تولید فرآوردههای خونی و توسعه آن در منطقه میتوان ارز آوری برای کشور را شاهد بود.
پاسخ : با پالایش قراردادی ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما در سال ۹۵ به میزان ۳۶۰ میلیارد ریال صرفه اقتصادی برای کشور حاصل شد و پیشبینی میشود که امسال با افزایش مراکز پالایش به صرفه اقتصادی ۷۲۰میلیارد ریال برسد این درحالی است که قبل از پالایش قراردادی پلاسما از این فرآورده هیچ استفاده ای نمی شد وامیدواریم با راه اندازی سه پالایشگاه پلاسما در داخل کشور این دغدغه نماینده محترم نیز مرتفع گردد.
گفتنی است حوزه طب انتقال خون، دارای مفاهیم و واژههای تخصصی است که نیازمند دانش خاص خود است و عدم آگاهی از آن میتواند منجر به گمراهی و برداشت نادرست از اخبار و رویدادهای این حوزه و تشویش افکار عمومی شود.
در پایان از نماینده محترم دعوت می شود با حضور در سازمان انتقال خون با فرایندهای به دست آمدن پلاسما، جدا سازی و تامین داروهای مشتق از پلاسما آشنا شوند.
انتهای پیام/آزادکویک
اخبار مرتبط

ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.