هوتکها بلای جان کودکان بلوچ
رئیس شورای استان سیستان و بلوچستان گفت: بیآبی در حوزه دشتیاری بی داد میکند، باید تکلیف روستاهای فاقد شبکه آبرسانی مشخص شود، هوتگها تا چه زمانی باید جان کودکان را بگیرد.
به مکران، روز گذشته خبری مبنی بر غرق شدن ۳ کودک در هوتگ یا برکههای آب در روستایی در دشتیاری چابهار منتشر شد.
طارق آسوبار رئیس شورای اسلامی ولی محمد بازار از توابع پلان این خبر را به خبرنگار فارس داد و گفت: ۳ کودک خردسال در دشتیاری چابهار در هوتگ غرق شدند، این دختران به نامهای منیره خدمتی و مریم خدمتی فرزند واحد و یسرا دلشب فرزند ناصر از روستای کموبازار یا ولی محمدبازار هستند که برای برداشت آب به داخل هوتگ (گودال کنده شده برای ذخیره آب های باران و استفاده مردم و احشام) افتاده و غرق شدند.
رئیس شورای اسلامی ولی محمد بازار از توابع پلان افزود: دو کودک ۷ ساله و یک کودک ۹ ساله بودند.
این خبر برای مردم سیستان و بلوچستان آنچنان تازگی نداشت و مروری شد بر خبری که سال گذشته نیز شنیده بودند.
۴نفر از یک خانواده و فامیل در گودال آبی در زیردان غرق شدند
رئیس شورای استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: اگر شبکه آبرسانی درستی در روستاها ایجاد شده باشد، آیا مردم برای تامین آب مصرفی مورد نیاز به سراغ هوتگها میروند؟
عبدالعزیز بلوچ زهی افزود: بیآبی در حوزه دشتیاری بی داد میکند مردم چاره بجز حفظ و نگهداری از برکهها و هوتگها ندارند، باید تکلیف روستاهای فاقد شبکه آبرسانی مشخص شود.
وی ادامه داد: وقتی دولت پروژه های آبرسانی را تصویب می کند اما عملا هیچ اتفاقی نمی افتد نتیجه آن میشود، غرق شدن کودکان بیگناه.
بلوچزهی بیان کرد: در بخش مرکزی نیکشهر پروژه آب رسانی ۳ سال است تعریف شده اما تعطیل است، آب و فاضلاب روستایی مقصر است و به موقع کار را انجام نمی دهد، وضعیت آبرسانی در روستاها بسیار بد است.
بلوچزهی گفت: بخاطر ۶۰۰ متر لوله و ۵۰۰ متر کابل و یک عدد ترانس دو سه هزار نفر از بی آبی رنج می برند و از آب هوتک ها استفاده می کنند.
وی با تاکید بر اینکه آب و فاضلاب روستایی باید موضع را پیگیری کند، گفت: انتظار داریم برخی ادارات و ارگانهای شهرستان چابهار در راستای مسؤولیت اجتماعی خود نسبت به درد مردم روستاها بی تفاوت نباشند و برای تامین نیازهای اولیه آنان همکاری و هم افزایی بیشتری داشته باشند.
انتظار میرود شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان آخرین وضعیت آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان را تشریح و اقدامات خود برای تامین آب مصرفی مردم را تشریح کنند، قطعا اگر آب حتی با تانکر در دسترس مردم روستایی باشد کمتر و یا هرگز به هوتگها مراجعه نمیکنند.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.