دکتر احمد حمزه:دانشجو و دانشگاه بهترین منتقد است، جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح است، اما عده ای هنوز این را باور نکردند و از سر نفرت بر نمیتابند
دکتر احمد حمزه:
به گزارش مکران :دانشجو و دانشگاه بهترین منتقد است، جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح است، اما عده ای هنوز این را باور نکردند و از سر نفرت بر نمیتابند
?ایین گرامیداشت روز دانشجو با حضور دکترحمزه نماینده مردم جنوب، امام جمعه محترم،فرماندار و جمعی از مسئولین اداری و دانشگاهی در دانشگاه آزاد کهنوج برگزار شد.
?دکتر حمزه نماینده مردم پنج گنج جنوبی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که درمحل دانشگاه آزاد کهنوج برگزار شد گفت : روز دانشجو نقطه عطفی در جنبش دانشجویی کشور است.
? دکتر حمزه بااشاره به چگونگی شکل گیری جنبش دانشجویی گفت : جنبش دانشجویی در روشنگری جامعه ودرتثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی نقش مهمی داشته است . وی به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان اشاره کرد و افزود : آمریکا دشمن اصلی ملت ایران است.
?وی افزود : مهمترین وظیفه دانشجویی نقد صاحبان قدرت وآزادی خواهی بوده است وگر نقد نباشد هرکسی صاحب قدرت باشد ممکن است به سمت ناخواسته اس برود.
? وی افزود :دانشجو وابسته به هیچ نهاد سیاسی نیست و جنبش دانشجویی مصادره به هیچ نهاد دولتی وحزب گروهی نیست و یک جریان بالنده است. وپیوسته ادامه خواهد یافت.
? وی گفت : دراین جنبش تشکل های مختلفی وجود دارد واین حسن است، وی وظیفه جنبش دانشجویی را آگاهی بخشی عنوان کرد .
دکتر حمزه همچنین تصریح کرد : بعضی ها آزادی طلبی را برنمی تابند که این ظلم است درحق همه ، و هرقدمی ورفتاری وهر عملی که باعث بروز دو قطبی شدن جامعه شود ؛ خلاف منویات مقام معظم رهبری است وخدمت به جامعه نیست و آب به آسیاب دشمن ریختن است .
? دکتر حمزه گفت :هر عملی که باعث بروز اختلاف شود خدمت به جامعه نیست. وی افزود : مهمترین خواسته رهبری حفظ وحدت جامعه است . دشمن دنبال اختلاف است ما باید وحدت داشته باشیم .
?وی افزود : به کسی که عهد شکنی می کند اعتماد نداریم . و بدعهدی آمریکا نقض برجام دانست . دکتر حمزه تصریح کرد : با لبیک یاحسین به دشمنان و به آمریکا ی جنایتکار خواهیم فهماند ، ماپشت سر ولایت خواهیم ماند.
روز بسیار پرافتخار دانشجو را به محضر دانشجویان عزیز سراسر ایران، اساتید و فرهیختگان تبریک می گویم و خوشحالم در دانشگاهی ۱۶ آذر امسال را حضور دارم که این دانشگاه اعتبار زیادی به پنج شهرستان جنوب داده است و یکی از استوانههای علمی، صنعتی و تکنولوژیهای روز در این دانشگاه است و فارغالتحصیلان آن در سطوح مدیریتی این خطه میدرخشند.
۱۶ آذر سرآغاز نقطه عطف جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط است. جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است. در دهه ۱۳۳۰ حادثه ۱۶ آذر درخشش خاصی داشت. شریعت رضوی، قندچی، بزرگ نیا، دانشجویان به خون خفتهای که پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز درآوردند. و در خرداد ۱۳۴۲ جنبش دانشجویی در حوزه های علمیه و رشادت های بهمن ۵۷ همگی مدیون این جنبش بود
جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است. این حرکت هم برای استقلال است و ضد استعمار است. هم برای آزادی است و ضداستبداد است.
عده ای بودند و شاید هنوز هستند که جنبش دانشجویی را باور نکردند و اگر هم می دیدند از سر نفرت روی برمیتابیدند. اما امروز روزگاری نیست که کسی جنبش دانشجویی را منکر شود. گرچه برخی می خواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصر کنند.
اما اساس جنبش دانشجویی یک حرکت مستمر هست، وجود دارد و خواهد بود.
جنبش دانشجویی یعنی حرکت دانشجویی در دورانی مشخص. حزب ممکن است امتداد داشته باشد. عدهای اعضای حزبی باشند و تا آخر عمر هم عضوش باشند. اما دانشجو بودن تا آخر عمر به مفهوم لغوی ادامه دارد اما به مفهوم عضویت در یک دانشگاه به عنوان کسی که دانش را میآموزد دورهای دارد. ۴ سال ۶ یا ۸ سال و بیشتر و کمتر. و یکی از دلایل زنده بودن حرکت دانشجویی، محدودیت همین دوران است. شما وقتی در دوران خاصی فعالیتی را شروع میکنید و میدانید پایانی دارد، قدر آن دوران را بهتر می دانید تا کسی که وارد صحنهای می شود که بداند برایش پایانی نیست.
دانشجو بهترین منتقد است. قدرت و حاکمیت نقد می خواهد. حاکمیت، قدرت و همه آنها که صاحبان قدرت در جامعه هستند، باید به نقد افتخار کنند که بالاتر از پیامبر کسی نداریم و او در میان اصحابش و یارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود. و مولای ما امیرالمومنین نیز در دوران حکومتش از نقد نقادان استقبال میکرد.
و باید بداند عضو این جامعه است؛ از محیط اجتماعی داخلی و خارجی تاثیرپذیر است و اتفاقا دانشگاه جایگاه و قدرتی است که می تواند تاثیرگذار در جامعه، در حکومت و در اداره کشور باشد. مگر می شود دانشجویی در دانشگاهی درس بخواند و فقط به فکر واحد باشد؟ واحدهایی که گذرانده و واحدهایی که باید بگذراند.
مدرکی که باید بگیرد. می شود دانشجویی در دانشگاه باشد و نسبت به مسائل مهم جامعهاش بیتفاوت باشد؟
نمی خواهم بگویم دانشگاه خانه احزاب است؛ حزب کار دیگری می کند. ممکن است عده ای از دانشجویان هم شاخه دانشجویی حزبی باشند که آن بحث دیگری است اما اساساً دانشگاه و دانشجو در کلیت خودش دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه خانه احزاب نیست. اما در عین حال دانشگاه جایی است که دانشجوی ما باید بفهمد در جامعه چه می گذرد. باید صاحب نظر باشد. باید دارای انجمنهای علمی و فرهنگی باشد. باید نسبت به مسائل داخلی و خارجی خودش بتواند به خوبی بفهمد و نقد کند و اظهارنظر کند.
@sobhmakran
www.makran.ir
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.