
لزوم توسعه آبیاری تحت فشار و قطره ای/جبران کمبود آب با ساخت سدهای کوچک و خاکی
امیری کهنوج مطرح کرد:
|
یکشنبه ساعت ۰۷:۵۵
|
لزوم توسعه آبیاری تحت فشار و قطره ای/جبران کمبود آب با ساخت سدهای کوچک و خاکی
سرویس: اقتصادی
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ،گفت: برای کنترل نزولات آسمانی و سیلابهای فصلی اعتبارات لازم در اختیار دولت نیست و به نظر می رسد اگر در آن بخش هم دولت سرمایه گذاری و سدهای کوچک و خاکی در بالای رودخانه ها ایجاد کند می توان بخشی از کمبود آب را جبران کرد.
|
محمدرضا امیری کهنوج در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به هدررفت آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بیشترین آب در بخش کشاورزی مصرف می شود که در این راستا باید آبیاری تحت فشار و قطره ای توسعه یابد.
نماینده مردم کهنوج ، منوجان، رودبار جنوب و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بودجه سال جاری اعتباری برای آبیاری قطره ای و تحت فشار تصویب شد،گفت: قرار شد وزارت جهادکشاورزی از اعتبار در نظر گرفته شده ۸۵ درصد هزینه اجرای این سیستم و کشاورز ۱۵ درصد آن را بدهد و این بزرگترین کاری است که انجام شد.
وی با بیان اینکه با اعطای تسهیلات، کشاورزان رغبت بیشتری برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار پیدا می کنند،گفت: برای کنترل نزولات آسمانی و سیلابهای فصلی اعتبارات لازم در اختیار دولت نیست و به نظر می رسد اگر در آن بخش هم دولت سرمایه گذاری کند و سدهای کوچک و خاکی در بالای رودخانه ها ایجاد کند می توان بخشی از کمبود آب را جبران کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به برداشت ۲۰۰ هزار تن خرما در شهرهای جنوبی کرمان، گفت: در حال حاضر برای انبار و نگهداری خرمای موجود با مشکل کمبود سردخانه مواجهیم.
امیری کهنوج با اشاره به پایین بودن قیمت خرما،گفت: اگر بازاریابی خارجی این محصول رونق بگیرد و با قیمت مناسب صادر شود باغداران با دلگرمی بیشتر تولید خود را افزایش می دهند.
نماینده مردم کهنوج ، منوجان، رودبار جنوب و قلعه گنج در مجلس به مشکل کمبود سردخانه اشاره کرد و گفت: باغداران ما مجبورند خرمای تولیدی خود را به قیمت پایین بفروشند چون امکان نگهداری ندارند و سردخانه به میزان کافی وجود ندارد.
وی از اتاق بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی خواست تا در بازاریابی خرمای داخل به کشاورزان کمک کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس همچنین با تاکید بر اینکه کوتاه کردن دست دلالان، کمک دیگری است که دولت می تواند به کشاورز بدهد، افزود: دلالان با قیمت پایین خرمای تولیدی را پیش خرید می کنند و این باعث ضرر کشاورزان می شود
اخبار مرتبط

ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.