گرانی کالای اساسی در جنوب کرمان حاصل سودجویی برخی افراد و نبود نظارت بر بازار
به گزارش مکران افزایش قیمت کالاها و خدمات درحالی این روزها بار دیگر خبرساز شده که تولیدکنندگان علت اصلی این گرانیها را افزایش قیمت دلار اعلام میکنند.قیمت دلار بعد از تعطیلات نوروز ۹۷ در تابستان به اوج رسید و به مرز ۱۸۰۰۰ تومان هم رسید. ۲۰ فروردین با اعلام معاون اول رئیس جمهور، دولت تصمیم گرفت چارهای برای بازار ارز اتخاذ و از این نابهسامانیها جلوگیری کند.
برهمین اساس ۲۰ فروردین با اعلام دولت، دلار با قیمت ۴۲۰۰ تومان تکنرخی شد! در ساعات ابتدایی اعلام این سیاست، معاون اول رئیس جمهور از دوربین سیما به مردم گفت: بانک مرکزی به تمام نیازها با دلار ۴۲۰۰تومانی پاسخ میدهد.
اما از فردای اعلام دلار تکنرخی، بخشنامههای بانک مرکزی یکی پس از دیگر منتشر و مشخص شد فروش ارز ۴۲۰۰تومانی مختص همه نیست و محدودیتهایی دارد، برهمین اساس هم کالاهای اساسی که قبلاً با دلار مبادلهای و با قیمت ۳۷۰۰ تومان وارد میشدند با دلار ۴۲۰۰تومانی تأمین خواهند شد البته دولت اعلام کرد که مابهالتفاوت این ارزها با یارانه پوشش داده میشود.
قبل از اجرای سیاست ارز تکنرخی و بعد از آن، دولت اعلام کرد که تولیدکنندگان و اصناف نباید بهبهانه گرانی دلار، قیمت کالاها و خدمات را افزایش دهند.
ولی چندی نگذشت که قیمت کالاهای اساسی از جمله، شیر، مرغ، روغن، گوشت، شکر و… با سیر صعودی در صدر جدول گرانیها جای گرفتند، البته در این بین نباید از گرانی ادامهدار موز غافل شد. موز از همان ابتدای گرانی دلار، در اوج مانده است.
* گرانی کالاها بهبهانه گرانی دلار
در این روزها اگر به فروشگاههای مواد غذایی مراجعه کنید بهوضوح تغییرات قیمتی را مشاهده میکنید؛ یک مثال: قیمت یک نمونه از نوشابههای انرژیزا که قبلاً ۶۰۰۰ تومان بود چند روزی است به ۷۰۰۰ تومان افزایش یافته و فروشندهها علت را گرانی دلار اعلام میکنند!
این درحالی است که قیمت محصول پرمصرف شیر بطری در برخی از شرکتهای تولیدکننده صنایع لبنی دوباره گران شده بهطوری که قیمت هر لیتر (حدود ۹۵۰ میلیلیتر) شیر بطری در برخی از صنایع لبنی برای فروش محصول شیر پرچرب و کمچرب بهترتیب به قیمت ۳۲۰۰ تومان و ۳۰۰۰ تومان رسید و قیمت این محصول در برندی دیگر نیز بهترتیب به قیمت ۲۸۵۰ تومان و ۲۷۵۰ تومان افزایش یافت.
بر اساس این گزارش گرانی به بازار شهرهای کوچک و جنوب کرمان شهرستان های کهنوج، فاریاب، منوجان، قلعه گنج، رودبار نیز رسید و باعث شد مردم این منطقه که عموما از اقشار کم درآمد می باشند تحت فشار اقتصادی قرار گیرند.
به گفته یکی از بازاریان شهرستان فاریاب گرانی های اخیر بازار بعضا به دلیل سو استفاده برخی بازاریان سودجو بود که نه تنها باعث تشدید فشار اقتصادی بر مردم شد بلکه موجب شد گرانی و احتکار پای خود را به مغازه ها و انبارهای برخی بازاریان باز شود و طبقه بازاری نیز تحت فشار اقتصادی قرار گیرند.
وی گفت: در این خصوص گرانی تحث تاثیر سودجویی قرار گرفته و عمده آن نیز قابل کنترل تنها با ورود تعزیرات به بازار.
این بازاری بیان داشت: در بخش های جنوبی شهر که از دسترس برخی مسولان به دلایل مختلف دور است و نظارت نیز کمتر است فروشندگان بیش از پیش اقدام به گرانفروشی می کنند، لذا از مسوولان درخواست داریم نظارت خود را بر این بخش(بازار) افزایش دهند.
وی اظهار داشت: گرانی دلار بهانه ای شد برای گران کردن کالا درصورتی که این موج گرانی دلار تاثیری در قیمت ها تا به این میزان ندارد البته برای برخی کالاهای وارداتی بی تاثیر نبود ولی کالاهای اساسی تولید داخل نیاید به این میزان گران می شد.
عکس و گزارش-محمدرضا قنبرپور
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.