چشم بادامیها در بزرگترین معدن تیتانیوم خاورمیانه/ گنجینه جنوب کرمان سربسته ماندهاست
به گزارش خبرنگار مهر، معدن تیتانیوم کهنوج بزرگترین معدن تیتانیوم ایران و گستردهترین ذخیره گاه این ماده معدنی در خاورمیانه محسوب میشود این معدن در ۲۵ کیلومتری شهر کهنوج در جنوب استان کرمان قرار گرفته است و یکی از غنی ترین ثروتهای استان کرمان در بخش معادن به شمار میرود.
این درحالیست که از جنوب کرمان بهعنوان یکی از محرومترین مناطق کشور یاد میشود و عدم استفاده از این پتانسیلها و اقتصاد بر مبنای کشاورزی و خشکسالیهای پیاپی امروز بیش از هر زمان دیگری گریبان مردم این منطقه از استان کرمان را گرفته و در صورت بالفعل کردن پتانسیلهای عظیم موجود در جنوب کرمان در کنار کشاورزی می توان کهنوج را به درخشانترین دوران اقتصادی خود نزدیک کرد.
عدم استفاده صحیح از این معدن و فقر مردم محلی در مقطعی نیز موجب قاچاق سنگهای معدنی از جنوب کرمان شده بود.
محمد اقدامی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با مهر اظهارداشت: در گذشته بعد از خشکسالی و از بین رفتن کشاورزی برخی افراد سودجو از این وضعیت سوء استفاده و سنگها را قاچاق میکردند و از طریق بندرعباس به دلالان می فروختند که اکثرا این سنگها سر از چین در می آورد که خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته جلوی این اقدام سد شد.
اقدامی افزود: اکنون با پیگیریهای دولت به نظر میرسد چینیها برای سرمایه گذاری در این معدن راغب شدهاند و دست به بازی برد برد زده اند و در همین راستا شاهد حضور گروههای سرمایه گذار چینی در منطقه و ارزیابی شرایط سرمایه گذاری هستیم.
وی ادامه داد: این مسئله میتواند در کنار اشتغالزایی زمینه توسعه اقتصادی جنوب کرمان را نیز فراهم کند زیرا تیتانیوم کهنوج بسیار مرغوب است و می تواند بخش قابل توجهی از نیاز داخلی و خارجی را برآورده اند.
فعال شدن معدن تیتانیوم از خروج میلیونها دلار ارز جلوگیری میکند
اقدامی وسعت این معدن را سه کیلومتر اعلام کرد و گفت: عمق کانسارهای موجود در معدن کهنوج و غنی آنها نیز بسیار قابل توجه است.
وی ذخیره این معدن را میلیونها تن کان سنگ دانست و گفت: نکته قابل توجه این است که تیتانیوم ماده اولیه پیگمنت است و هم اکنون نیاز داخلی کشور برای تامین این ماده کاملا از طریق واردات انجام می شود و در صورت فعال شدن این معدن و صنایع وابسته شاهد بی نیازی کشور از واردات خواهیم بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان هم در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: معدن تیتانیوم کهنوج از جایگاه قابل توجه اقتصادی در جنوب استان کرمان برخوردار است و با پیگیریهای صورت گرفته توسط استاندار کرمان و در چارچوب سیاستهای مثلث توسعه در این استان کار جذب سرمایه گذار خارجی در این معدن در حال انجام است.
سرمایه گذاری چینیها در معدن تیتانیوم جنوب کرمان
محمود اسکندرینسب تصریح کرد: در همین چارچوب مذاکراتی با دو شرکت “سیری” و “کما” صورت گرفته است و مدیران و نمایندگان این شرکتها نیز از معادن بازدید کرده اند.
وی افزود: باید در کنار فعالیت این معدن صنایع وابسته از جمله ذوب، فراوری و تولید نهایی مواد فرادستی در دستور کار قرار گیرد که برنامه تولید پیگمنت در دستور کار قرار دارد که میتواند از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
اسکندری نسب ابراز امیدواری کرد که با سرمایه گذاری طرف چینی زمینه اشتغال در منطقه نیز فراهم شود و شاهد توسعه زیرساختها در منطقه باشیم.
وی با اشاره به کیفیت بسیار بالای تیتانیوم موجود در این معدن گفت: با توجه به طرحهای مطالعاتی و غنای معدن، بازگشت سرمایهگذاری در این معدن در کمتر از سه سال صورت خواهد گرفت.
خواستار فعال شدن معادن جنوب کرمان هستیم
نماینده مردم کهنوج و چهار شهرستان جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با مهر در این خصوص اظهارداشت: یکی از نیازهای کهنوج اشتغال زایی و توسعه پایدار این منطقه است که امیدواریم با بهره برداری از معدن تیتانیوم شاهد انجام این امر مهم باشیم.
حجت الاسلام محمدرضا امیری ادامه داد: تاکنون اقدام مناسبی برای بهرهبرداری از این معدن صورت نگرفته بود و امیدواریم در آینده نزدیک با جذب سرمایهگذار شاهد تحول اقتصادی در این معدن و شهرستان کهنوج باشیم.
وی گفت: معدن تیتانیوم بزرگترین معدن تیتانیوم و از معدود معادن تیتانیوم کشور است و میتواند به سکوی پرتاب اقتصادی شهرستان کهنوج نیز برای رسیدن به توسعه اقصادی تبدیل شود.
وی ادامه داد: شهرستانهای جنوبی استان کرمان دارای پتانسیلهای بالای اقتصادی هستند اما در سالهای گذشته بیشترین توجه به کشاورزی شده است، یکی از ضرورتهای منطقه توسعه اکتشافات معدنی و بهره برداری از معادن گسترده موجود در جنوب کرمان در راستای محرومیت زدایی از منطقه است.
محرومیتزدایی نیاز به توسعه پایدار اقتصادی دارد
وی یکی دیگر از الزامات جنوب کرمان را جلوگیری از خام فروشی و احداث کارخانههای فراوری محصولات معدنی در جنوب کرمان و ایجاد سود افزوده و فرصتهای پایدار اشتغال در جنوب کرمان دانست.
نماینده مردم کهنوج، منوجان،رودبار جنوب،قلعه گنج و فاریاب در مجلس شورای اسلامی افزود: خشکسالی، افت قیمت محصولات کشاورزی و نوسانات موجود در این بخش ضرورت توسعه متوازن اقتصادی در زمینه های مختلف را در جنوب کرمان گوش زد می کند و وجود معادن سنگهای ساختمانی، سنگهای قیمتی و فلزات گرانبها در این منطقه می توان در راستای توسعه پایدار اقتصادی تاثیر گذرا باشد.
وی از جذب سرمایه گذار در جنوب کرمان حمایت کرد و گفت: توجه به توسعه زیرساختها و رفع محرومیت زدایی از خواستههای مردم از دولت در جنوب استان کرمان است.
فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن میکنیم
استاندار کرمان نیز که این روزها تمام تلاش خود را در زمینه اجرای سیاستهای مثلث توسعه گذاشته است در خصوص این معدن به خبرنگار مهر گفت: استان کرمان مقام نخست وجود معادن در کشور را به خود اختصاص داده است و از این فرصت باید نهایت بهره را ببریم که یکی از این فرصتها معدن تیتانیوم کهنوج در جنوب استان کرمان است.
علیرضا رزمحسینی ادامه داد: در همین راستا جذب سرمایهگذار در دستور کار قرار گرفته است و تمام تلاش خود را در راستای ایجاد شرایط مناسب برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی به کار خواهیم برد.
وی از ابراز تمایل دو شرکت چینی در این معدن خبر داد و گفت: این شرکتها پروژه های بزرگی در کشورهای دیگر را نیز اجرا کرده اند.
رزم حسینی گفت: اشتغال زایی و رفع محرومیت در صورت آغاز فعالیتهای معدن تیتانیوم دو دستاورد بسیار بزرگ برای کهنوج محسوب میشوند و گام بلندی نیز در زمینه جلوگیری از خروج ارز از کشور برداشته میشود.
استاندار کرمان افزود: انتقال تکنولوژی طرف سرمایهگذار یکی از اهداف ما برای بهره برداری از معدن است و در مجموع معدن تیتانیوم کهنوج زمینهای مناسب برای همکاری دو طرف به شمار میرود.
وی تاکید کرد که حمایت از سرمایه گذاری یکی از سیاستهای عمده کاری در استان کرمان است و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد و هدف ما نیز از این مسئله توسعه اقتصادی تمام مناطق استان کرمان است.
………………………………
گزارش: اسما محمودی
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.