رییس سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان عنوان داشت؛صنایع تبدیلی و غذایی فرصتی مهم برای سرمایه گذاری و اشتغال
به گزارش مکران ، علی باقرزاده همایی با اشاره به اینکه استان هرمزگان، شرایط مناسب جوی و زمین های مناسب جهت تولیدات محصولات باغی و زراعی در فصل زمستان را دارا است و همچنین در زمینه تولیدات زراعی سیستم های مدرن گلخانه ایی با محصولات خیار،گوجه فرنگی و انواع فلفل و بادمجان در کشور پیشرو می باشد، اظهار کرد: اولویت اصلی صنایع تبدیلی در شهرستان های رودان،میناب ، حاجی اباد و بندرعباس که قطب کشاورزی استان بوده ایجاد و گسترش واحدهای بسته بندی و فراوری محصولات زراعی ، باغی و همچنین سردخانه های نگهداری می باشد.
وی همچنین افزود: جذب سرمایه گذار جهت صنایع تبدیلی و غذایی با هدف صادرات محصولات از اولویت های مهم در بخش کشاورزی می باشد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان در ادامه ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین صنعت و کشاورزی، جذب محصولات کشاورزی مازاد وتنظیم بازار، نگهداری محصولات کشاورزی، کمک به افزایش صادرات غیر نفتی، ارتقای ارزش افزوده و بهره وری تولیدات کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدارو ایجاد انگیزه کافی برای تولید کنندگان جهت ادامه تولید و عرضه محصولات کشاورزی را از مهمترین اهداف توسعه صنایع تبدیلی وغذایی اعلام داشت.
باقرزاده در خصوص وضعیت موجود صنایع تبدیلی و غذایی استان هرمزگان گفت: در بخش باغی ۳۷ واحد فعال با ظرفیت جذب ماده خام ۹۶ هزار تن و در بخش زراعی ۳۱ واحد بسته بندی و فرآوری با ظرفیت ۲۴۰ هزار تن و در مجموع برای ۱۴۰۰نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: ۱۹ واحد صنایع دام و طیور و ۳۸ واحد صنایع شیلاتی با ظرفیت جذب ۵۶۵ هزار تن ماده خام در استان فعال می باشد، ۱۴ واحد سردخانه مستقل به همراه سردخانه های مکمل واحدهای تولیدی با ظرفیت ۴۰ هزار تن در استان وجود دارند.
این مسوول با بیان اینکه شناسایی زمینه های سرمایه گذاری و بستر سازی جهت جذب سرمایه گذاران از طریق جانمایی شهرک های صنعتی شیلاتی و صنایع تبدیلی در حال انجام می باشد، افزود: تأمین نقدینگی مورد نیاز،کوتاه شدن فرآیند صدور مجوزها و پروانه ها، همکاری با مرکزخدمات سرمایه گذاری، شناسایی و احصاء توسعه زمینه های سرمایه گذاری در کسب و کار کشاورزی با جدیت دنبال می شود.
باقرزاده در ادامه به پروانه های بهره برداری صنایع تبدیلی و غذایی در این استان اشاره کرد و اظهار کرد: تعداد ۱۴۱ پروانه بهره برداری با ۲ میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال سرمایه گذاری و ۳ هزار و ۲۴۰ نفر اشتغالزایی برای صنایع تبدیلی و غذایی در استان هرمزگان صادر شده است.
وی همچنین در خصوص صادرات محصولات صنایع تبدیلی بیان داشت: محصولاتی ازقبیل پای مرغ ، ماهی، میگو پرورشی، ماهی یال اسبی، ماهی تجاری، ماهی صنعتی و میگو، خرما، گوجه فرنگی، فرآوردههای کنجدی ، ترشیجات و شوریجات و محصولات گلخانه ای از استان هرمزگان به کشورهای چین، کویت ، روسیه ، افغانستان، هند ، امارات، عمان ، کانادا، ترکیه، ارمنستان صادر می شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان تصریح کرد: میزان صادرات محصولات صنایع تبدیلی در سال گذشته ۸ هزار و ۶۳۵ با ارزش دلاری ۱۹ میلیون دلار می باشد.
باقرزاده در خصوص وضعیت مجوزهای صادره صنایع تبدیلی و غذایی گفت: از تعداد ۴۱۱ مجوز صادر شده ، ۱۲۰ مجوز تاسیس آماده اجرا بوده که به اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال نیاز است و از اعتبارات تبصره ماده ۱۸ تامین می شود.
وی با بیان اینکه برای ۱۲ واحد از ۴۰ واحد در دست اجرا تسهیلات سرمایه ایی به میزان ۸۵۰ میلیارد ریال مصوب شده است، اظهار کرد: این تسهیلات در حال پرداخت اقساط و مراحل پایانی پروژه در حال انجام می باشد.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان به اهمیت اجرای برنامه های صنایع تبدیلی وکشاورزی و غذایی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: فرهنگسازی و هدایت سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری و اخذ مجوز تاسیس بر اساس اولویت تعیین شده، افزایش ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی و کاهش ضایعات ، نظارت بر واحدهای در حال ساخت ، پیگیری جذب اعتبار جدید و معرفی متقاضیان جدید ، ساماندهی قانون تمرکز جهت انتقال پرونده های سازمان صنایع از اولویتهای برنامه اجرایی صنایع کشاورزی و تبدیلی و غذایی می باشد.
باقرزاده با بیان اینکه با جدیت به دنبال پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی جهت افزایش صادرات صنایع تبدیلی و غذایی هستیم، خاطرنشان کرد: مشکلاتی مربوط به ایجاد واحد، روند تولید و بازاریابی محصولات صادراتی وجود داشته که با همکاری سایر دستگاههای متولی دیگر نیز در حال مرتفع شدن است.
وی طرحهای اولویت دار جهت صدور مجوز بخش صنایع شیلاتی و تبدیلی را شامل بسته بندی و فرآوری صیفی جات و سبزیجات، بسته بندی خرما، مرکبات و سردخانه بالای صفر، سردخانه زیرصفر وبالای صفر با اتمسفر کنترل شده ، انواع فرآورده های گوشتی و بسته بندی گوشت و سردخانه زیرصفر، فرآورده جدید شیلاتی ( خمیر ماهی، فیش برگر) ، کنسرو ماهی ساردین، میگو و صدف، مدرن کردن خط تولید واحدهای عمل آوری ماهی و میگو ، خوراک آبزیان و ماهی خشک خوراکی معرفی کرد و افزود: این طرح ها مربوط به شهرستانهای حاجی آباد، بندرعباس، رودان، میناب ، بستک، جاسک ، بندرلنگه، سیریک و قشم می باشند.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در پایان ابراز داشت: تعداد ۶۸طرح با مبلغ ۲ میلیارد و ۸۶۰ میلیون ریال از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی، اشتغال پایدار روستایی و تبصره ۱۸ در سال جاری به بانکهای عامل معرفی شده است.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.