آموزش و پرورش هرمزگان در بحران بلاتکلیفی
آموزش و پرورش هرمزگان در بحران بلاتکلیفی
با گذشت بیش از دو ماه از استعفای مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان و پذیرش آن از سوی وزارت آموزش و پرورش، این نهاد در بحران بلاتکلیفی است.
به گزارش پایگاه خبری هشت بندی، موضوع تحولات مدیریتی در آموزش و پرورش هرمزگان در سایه بیتوجهی وزارت آموزش و پرورش به بحران مدیریت در این نهاد مهم منجر شده است تا جایی که پویایی نهاد تعلیم و تربیت را در این استان مرزی به چالش کشیده است.
در این میان به رغم فراخوان گسترده وزارت آموزش و پرورش برای انجام مصاحبه از افراد مختلف جهت تصدی سمت مدیر کلی این مجموعه که از مهر ماه امسال اجرایی گردید، تاکنون نتیجهای حاصل نشده است و گویا فشارهای سیاسی و لابیگریهای پشت پرده به روندی ختم شده است که همچنان باب دعوت باز است و معرفی افراد متعدد جهت انجام گزینش ادامه دارد که در تازهترین مورد آن نیز یکی دیگر از معاونان آموزش و پرورش به جمع دعوتشدگان پیوست و یکی دیگر از معاونان نیز از قبول دعوت امتناع کرد.
بنا بر اطلاعات خبرنگار فارس نه تنها در بین نمایندگان و دولت بر سر انتصاب مدیر کل جدید اختلاف نظر و کشمکش اساسی وجود دارد و هر روز پیش شرطهایی برای انتصاب مدیر کل جدید ارائه میشود بلکه گفته میشود در درون مجموعه وزارت آموزش و پرورش نیز برخی افراد صاحب نفود در تعیین مدیر کل آموزش و پروش هرمزگان با جریانات سیاسی همسویی دارند.
این بلاتکلیفی ظاهراً پایانی ندارد و با گذشت دو ماه از استعفای مدیر کل، خبری از پایان ماراتن مصاحبهها و انتصاب مدیر جدید از سوی وزارت آموزش و پرورش به گوش نمیرسد و ثبات و آرامش را در نظام تعلیم و تربیت این استان مرزی به چالش کشیده است.
بدون شک این روند، پیامدهای خاصی را برای آموزش و پرورش به دنبال دارد که تعطیلی جلسات شورای آموزش و پرورش استان از ابتدای سالجاری تاکنون از اهم اثرات این نابه سامانی است.
در این میان از یک سو استاندار هرمزگان و رئیس شورای آموزش و پرورش قرار دارد که معتقد است اگر در آموزش و پرورش و دانشگاهها تفکر جناحی و گروهی حاکم شود هرگز به پویایی و رشد و بالندگی دست نخواهیم یافت و همچنان در شاخصها در شمار استانهای آخر کشور خواهیم بود.
جاسم جادری با بیان اینکه آیا رواست که ما در مدارس خود هنوز مشکل شپش سر دانشآموزان داشته باشیم و در این شاخص متاسفانه دوم کشور هم باشیم، افزود: جلوی رانت خواری و سودجویی در مسیر اهداف سیاسی را خواهم گرفت و بر سر منافع مردم با هیچ کسی تعارف ندارم و اهل هیچ معامله و مصلحتی هم نیستم.
استاندار هرمزگان همچنین در یک نشست خبری با رسانههای جمعی بر ضرروت تغییر مدیریت آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش نیازمند تحول است و این ضرورت از نگاه ما مغفول نیست.
در سویی دیگر در جبهه نمایندگان مجلس نیز صداهای متفاوتی به گوش میرسد به طوری که نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در آخرین اظهارات خود در بحث آموزش و پرورش عقبه تفکر سیاسی در آموزش و پرورش برای اهداف خاص را نشانه گرفت و گفت: نگاه سیاسی به دستگاه آموزش و پرورش که متولی مهمترین مسئولیت در جامعه میباشد، صدمات جبرانناپذیری را به حوزه تعلیم و تربیت در استان وارد کرده است.
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی در نشست شورای اداری شهرستان رودان با اشاره به اینکه نگاه ویژهای به آموزش و پرورش استان باید داشته باشیم، افزود: نگاههای سیاسی به آموزش و پرورش در هرمزگان موجب عقب ماندگی این استان در زمینههای آموزشی، پرورشی، تربیت نیروی انسانی فرهیخته، قبولی در دانشگاهها، کسب رتبههای برتر کنکور و رتبههای تک رقمی شده است.
وی ادامه داد: هر کسی میخواهد اعتماد مردم را جلب کند و یا نیاز به رأی مردم برای ورود به مجلس، شورای شهر باشد با گماشتن نیروهای منصوب به خود نخستین ضربه را به دستگاه تعلیم و تربیت میزند و این جای بسی تأسف است.
هاشمی خاطرنشان کرد: همیشه دعواهای سیاسی بر سر آموزش و پرورش است و این روند تا سطح بخشها و مناطق نیز ادامه دارد.
نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید نگاه ویژه و دلسوزانهای به آموزش و پرورش داشته باشیم و مساعدت و همیاری با این دستگاه برای پیشبرد اهداف و مسائل فرهنگی و علمی در جامعه داشته باشیم.
به گزارش فارس نتیجه این کشمکشها باعث شد مدیریت آموزش و پرورش هرمزگان در اقدامی قابل تامل تغییرات مدیریتی را در زیر مجموعه خود از جمله برخی معاونان و روسای ادارات آموزش و پرورش نواحی و شهرستانها کلید زند و با بهکارگیری برخی نیروهای همسو با دولت و نمایندگان سعی در برقراری توازن بین دو مجموعه کند تا ضمن نشان دادن علاقهمندی خود به همسویی با دولت، نظرات برخی نمایندگان را نیز تامین کند.
این اشتراتژی که گمان میرفت مورد استقبال حامیان دولت قرار گیرد هم چندان برای مدیریت فعلی سود سیاسی در برنداشت.
در مجموع باید گفت که برای برون رفت آموزش و پرورش هرمزگان از این کارزار سیاسی که بنا به اذعان رئیس شورای آموزش و پرورش استان عملکرد آن در رتبههای آخر کشور قرار دارد، ضروری است وزارت آموزش و پرورش در انتخاب مدیری کارآمد و بهدور از پیششرطها و مطالبهگریهای سیاسی سرعت عمل لازم را به خرج دهد و با انتخاب مدیری شایسته به ترمیم جایگاه و اعتبار از دست رفته آموزش و پرورش هرمزگان کمک کند./فارس
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.