اختلاف بر سر نحوه فعالیت مرکز درمانی ساردوئیه جیرفت
بخشدار ساردوئیه جیرفت در جنوب کرمان تاکید میکند که جمعیت این بخش افزایش یافته و ۲۴ ساعته نبودن خدمات مرکز درمانی آن با تنها یک پزشک جوابگوی نیازهای موجود نیست اما رییس مرکز بهداشت این شهرستان، افزایش ساعت فعالیت مرکز و تعداد پزشک را قانونی نمیداند.
به گزارش پایگاه خبری مکران، «درب بهشت» مرکز بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت که شهری گردشگرپذیر هم محسوب می شود در فصول گرم پذیرای جمعیت زیادی از مردم منطقه، استان و حتی خارج از استان است؛ مسئولان محلی می گویند مرکز درمانی این منطقه ۲۴ ساعته شود و ارائه خدمات آن به ۲ پزشک افزایش یابد.
درب بهشت در زمستان هوای سردی دارد به همین دلیل بسیاری از ساکنان آن هم در آنجا نمی مانند و به بخش های گرمسیری جیرفت می روند اما بخشدار ساردوئیه می گوید بعد از اینکه شهر درب بهشت دارای شبکه گاز رسانی شده جمعیت بیشتری در این شهر می مانند.
عباسعلی مسلمی بخشدار ساردوئیه همچنین از حضور قرارگاه خاتم، افزایش نیروهای معدن مس و کارکنانی که برای گازرسانی به همراه خانواده به این شهر آمده اند اشاره می کند و خواهان افزایش خدمات درمانی در مرکز بهداشت این بخش است.
گفت: مرکز خدمات درمانی بخش ساردوئیه در درب بهشت شبانه روزی بود اما از اول شهریور دیگر این مرکز شبانه روزی نیست و فقط در روز خدمات می دهد.
مسلمی اضافه کرد: بخش ساردوئیه نسبت به قبل متفاوت شده، تغییراتی ایجاد شده که ضروری است متناسب با آن خدمات علوم پزشکی نیز افزایش یابد.
وی ادامه داد: جمعیت بخش ساردوئیه ۶۰ هزار نفر است و ۴۸۵ روستا، ۱۱۹ دهیاری و سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع معادل یک سوم شهرستان جیرفت وسعت دارد.
مسلمی با بیان اینکه جاده سربیژن یکی از محورهای پرترافیک و پرحادثه کشور است افزود: آیا میزان تصادفات و کشته های این بخش نیز در معیاری که برای ارائه خدمات پزشکی و درمانی در نظر گرفته اند، لحاظ شده است؟
وی یادآور شد: می گویند خدمات پزشکی بر اساس سامانه سیب ارائه می شود اما ۱۸ ساعت در ورودی این مرکز بسته است؛ آیا سامانه سیب بر اساس مراجعات مردم طی هشت ساعت، نیاز بخش را برآورد کرده است؟ لذا این شیوه مناسبی برای خدمات رسانی نیست.
بخشدار ساردوئیه اضافه کرد: سنگینی بخش به این بزرگی را به دوش یک پزشک انداخته اند و دانشگاه علوم پزشکی همزمان از این پزشک می خواهد به ۴۸۵ روستا به صورت دهگردشی سرکشی کند و در این زمان مرکز درمانی در داخل شهر درب بهشت هم خالی از پزشک می شود.
وی ادامه داد: چاره ای وجود ندارد جز اینکه این مرکز به صورت شبانه روزی فعالیت کند و چند پزشک نیز به آن اختصاص داده شود.
مسلمی تاکید کرد: موازنه جمعیتی که به آن استناد می کنند از ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ تغییر کرده؛ جمعیت دانش آموزی شهر درب بهشت ۲۵۰ نفر بوده اما اکنون ۶۵۰ نفر است.
وی اضافه کرد: امروز قرارگاه خاتم با ۲۰۰ نفر در این بخش اسکان یافته و معدن مس منطقه نیز ۱۵۰ نفر نیروی جدید استخدام کرده است.
مسلمی با بیان اینکه شرکت گازرسانی با ۱۵۰ نفر نیرو و خانواده های آنها هم در درب بهشت اسکان یافته اند افزود: دانشگاه علوم پزشکی چطور می تواند این اعداد و ارقام را نادیده بگیرد.
وی گفت: تاکید دولت بر جلوگیری از مهاجرت است و این امر بدون فراهم سازی امکانات از جمله خدمات بهداشتی ممکن نیست.
فقط یک پزشک برای هر چهار هزار نفر جمعیت
رییس مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز به ایرنا گفت: در سامانه سیب جمعیت درب بهشت به سه هزار نفر هم نمی رسد، طبق قانون هر چهار هزار نفر یک پزشک نیاز دارد اما با توجه به بعد مسافت و شهر بودن درب بهشت یک پزشک مستقر شده است.
دکتر علیرضا مقبلی افزود: امکان افزایش ساعت کار پزشک یا افزایش ساعات خدمات دهی در زمستان وجود ندارد، نه ما نیرو داریم و نه دانشگاه علوم پزشکی از نظر قانونی می تواند پزشک در اختیار بگذارد.
وی با بیان اینکه ۲ ماما در نظر گرفته شده از اول اسفند در درب بهشت مستقر می شوند ادامه داد: برای افزایش پزشک سرانه تعلق نمی گیرد و هزینه برای این کار اختصاص داده نمی شود.
مقبلی اضافه کرد: در فصل گرم ۲ ماما و ۲ پزشک در این بخش مستقر هستند اما در فصل سرد سال یکی از ماماها و یکی از پزشکان به کهورو می آید که عمده جمعیت این شهر هم از ساردوئیه به کهورو می آید.
وی با بیان اینکه پزشک در آنجا بیتوته می کند و اگر بیمار اورژانسی باشد در خارج از ساعات اداری هم به آن رسیدگی می کند افزود: در ۴۰ روز گذشته ۳۲۰ بیمار در این مرکز ویزیت شده اند یعنی کمتر از ۱۰ بیمار در روز بوده بنابراین توقعات باید منطقی باشد و هزینه به دولت تحمیل نشود.
مقبلی یادآور شد: ملاک، آخر هفته نباید باشد که برخی از جیرفت برای تفریح به آنجا می روند، اگر بررسی شود روستاها هم جمعیت زیادی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه نمی توان بدون مجوز بالادستی هزینه به دولت تحمیل کرد ادامه داد: یک پزشک، یک ماما، یک بهیار، یک نفر پذیرش نگهبانی، یک راننده آمبولانس و خودرو مستقر، یک نفر نیروی بهداشت محیط و یک نفر نیروی علوم آزمایشگاهی در این مرکز حضور دارند و یک دندانپزشک هم هفته ای ۲ روز در مرکز حضور پیدا می کند.
پیشتر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت قول حضور در درب بهشت و بررسی میدانی به همراه بخشدار را داده بود اما بخشدار گله مند است هنوز این اتفاق رخ نداده است.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.