کُنارصندل جیرفت و آثار وقفه ۱۵ سالهای که تخریب را شدت بخشید
تیم کاوش آنقدر دیر به تپههای باستانی کُنارصندل در جیرفت رسیده که مصداق شعر «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا»ی شهریار شده زیرا سرپرست تیم میگوید فعلا به جای کاوش مجبور است بیشتر مرمت کند و نقش برجسته معروف و محوطه این محدوده نیز آسیب گسترده دیدهاند.
به گزارش پایگاه خبری مکران، اوایل دیماه جاری بود که بعد از ۱۵ سال، میراث فرهنگی کرمان اعلام کرد کاوش ها در تپه باستانی کُنارصندل جیرفت آغاز میشود اما حالا سرپرست این کاوش میگوید تخریبها آنقدر گسترده بوده که فعلا مجبورند بیشتر بر روی مرمت تمرکز کنند و بعد به کاوش های بیشتر بپردازند.
قدمت این منطقه باستانی در نزدیکی شهر جیرفت واقع در جنوب استان کرمان تا چهار هزار و ۶۰۰ سال پیش تخمین زده میشود و از ارزش بالایی از نظر میراث فرهنگی برخوردار است.
جیرفت با وجود ارزش های فراوان، تا پیش از سال ۱۳۸۰ از لحاظ باستان شناسی تقریبا ناشناخته بود، اما یک باره در درجه نخست اهمیت سایت های باستان شناسی غرب آسیا قرار گرفت. به گفته یوسف مجیدزاده که نخستین سرپرست تیم کاوش کنارصندل بوده مدارک موجود، غنای هنری آثار به دست آمده و کمیت و کیفیت آنها نشان داد که حوزه فرهنگی هلیل رود در اوایل هزاره سوم قبل از میلاد بزرگترین مرکز صنعتی ـ تجاری شرق باستان در زمینه تولید و صدور کالاهای ساخته شده از انواع سنگ صابون، مرمر و مفرغ به سایر مراکز تمدنی منطقه از جمله بین النهرین بوده است.
رهاماندن محوطه باستانی کنارصندل جیرفت در سال های اخیر سبب اوضاع بحرانی این منطقه شده بود به طوری که خبرگزاری جمهوری اسلامی مردادماه امسال در گزارشی انتقادی به آن پرداخت و پس از آن نیز وزارت میراث فرهنگی اهتمام ویژه تری به موضوع نشان داد به طوری که در ماه های اخیر وزیر میراث فرهنگی به این منطقه نیز از نزدیک سفر کرد.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.