ترس اسرائیل از سفر هاشمی به عربستان
ترس اسرائیل از سفر هاشمی به عربستان
شوباد نیوز به نقل از سایت هاشمی همه افراد خوب بودند اما ما در سیاست به آدم خوب نیاز نداریم، ما به آدمهای متبحر و کاردان و خوشفکر نیاز داریم. باید دید چگونه وضع ما با عربستان به این مرحله رسیده. آنهم در شرایطی که اسرائیل به این نتیجه رسیده که باید شیطانیتر از همیشه سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» را پیاده سازد!
در درجه دوم سیاست خارجی باید تثبیت کننده مقام والا واحترام و اعتبار ملی در خارج از کشور باشد. در درجه سوم هم باید ضمن تامین منافع ملی و قدرت ملی باید اعتبار فرهنگی کشور را بالا ببرد که تمام اینها به ممارست، مهارت و تفکر پویای علمی نیازدارد.من از بدی اشخاص حرف نمیزنم، همه افراد خوب بودند اما ما در سیاست به آدم خوب نیاز نداریم، ما به آدمهای متبحر و کاردان و خوشفکر نیاز داریم. چگونه وضع ما با عربستان به این مرحله میرسد. باید اصول اولیه مذاکره را بدانیم. در سالهای اخیر، این عربستان سعودی بود که در روابط با ما رقابتهای ژئوپلتیکی را به جنون تروریسم کشاند و با روی آوردن به تاکتیک استفاده از گروههای تروریستی مانند تکفیریها و سلفیها و غیره وحشت بزرگی برای خودش درست کرد.
ما باید اعتبار خود را به عنوان قدرت اول که دیگران باید از ما تمنای محبت کنند را نشان دهیم. در مذاکرات رسمی دیپلماتیک باید افراد باتجربه را بفرستیم. در رابطه با عربستان، سفیری که در این کشور داشتیم مامور برخی مذاکرات کردیم و او هم در حد انتظار ظاهر نشد. جالب توجه است در حالی که با سعودیها در این برخوردهای مستقیم دیپلماتیک به موقع عمل نکردیم، در جایی دیگر که مربوط به مسائل فلسطین و سوریه و عراق بود و دستگاه دیپلماتیک ما چندان دخیل نبود، بسیار قاطع عمل کردیم. به گفته دیگر هماهنگی و تفاهم خوبی بین عملکرد دستگاههای کشور در این مسائل بسیار حساس و حیاتی وجود نداشت. تمام اینها زمانی روی داد که اسرائیل به این نتیجه رسیده بود که باید شیطانیتر، سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» را پیاده سازد.
آقای رفسنجانی تشخیص داد که وزنه اصلی در میان کشورهای عربی خلیج فارس، عربستان است و در صورت کنار آمدن با عربستان مشکل روابط با بقیه کشورها خود به خود حل خواهد شد. برای سعودیهای سنتی این اقدام بسیار مهم بود و استنباط دوستانهای از این کار کردند. آنها همچنان بیش از هر کشور دیگری پایبند سیاست کدخدامنشی هستند. از آن زمان آنان آقای رفسنجانی را عامل بهبود روابط خود با ایران میدانند و او را فردی مناسب برای این منظور میدانند.
در ایران وقتی آیتا… هاشمی آن برنامه را اجرا کرد به شدت مورد پرخاش تند روهای جناح مقابل قرار گرفت و امروز هم که سفیر عربستان خواهان ملاقات است دوباره به او انتقاد میکنند؛ نه به دلیل دشمنی با عربستان بلکه به این دلیل که مخالف چنین رفتارهایی هستند از سوی کسی که او را با خود «خودی» نمیشناسند. به گفته دیگر، اعتماد و باور عربستان نسبت به آقای رفسنجانی میتواند برای ایران فرصتی محسوب شود. به جای اینکه وزیر امور خارجه بخواهد مستقیما وارد عمل شده و داوطلب دیدار با سعودیها شود، دولت ایران میتواند به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ماموریت دهد که میتواند در ایجاد توازن سیاسی -دیپلماتیک میان ایران و سعودی کمک کند.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.