کد خبر : 43670
دیدگاه‌ها برای رعایت پروتکل های بهداشتی در مراسم های عزاداری محرم وصفر الزامیست بسته هستند
تاریخ انتشار : جمعه 6 تیر 1404 - 17:15

رعایت پروتکل های بهداشتی در مراسم های عزاداری محرم وصفر الزامیست

رعایت پروتکل های بهداشتی در مراسم های عزاداری محرم وصفر الزامیست

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اظهار کرد: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر در راستای حفظ سلامت عزاداران مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی به‌صورت جدی مورد توجه قرار گیرد. به گزارش پایگاه خبری مکران؛

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اظهار کرد: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر در راستای حفظ سلامت عزاداران مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی به‌صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری مکران؛ دکتر یحیی میرزاده با هدف پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و همه‌گیری بیماریهای منتقله از آب و غذا به نکات بهداشتی که در توزیع نذورات و اطعام‌دهی در مراسم عزاداری محرم صفر باید رعایت گردد، اشاره کرد.این نکات شامل موارد ذیل است.

۱- در صورت پخت و پز بایستی هرگونه پخت وپز در مکانی با شرایط بهداشتی صورت گیرد

۲- کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت بوده و رعایت بهداشت فردی (استفاده از کلاه، لباس کارو دستکش) در هنگام ارائه خدمت ضروری است

۳- مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی استفاده شود

۴- از فرآورده خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود

۵- ذبح وقربانی درجلوی هیئت ها و حسینیه ها انجام نشود.

۶- از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت و پز غذا استفاده شود.

۷- از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

۸- در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

۹- در نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی( حداکثر ۲ ساعت) خودداری گردد.در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتیگراد(روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

۱۰- از بسته بندی مواد غذایی بیش از ۲ ساعت قبل از مصرف خودداری شود (بعضا هیئت ها ونذردهنده ها غذارا چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند که این کارباعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود.).

۱۱- از نگهداری مواد غذای خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و سرد خانه خودداری شود.

۱۲- از آب آشامیدنی سالم درتهیه غذا استفاده گردد.

۱۳- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز ازمعاونت غذا دارو با اولویت ظروف برپایه گیاهی استفاده شود.

۱۴- استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین از ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی های گرم و غذای پخته شده استفاده نشود.

۱۵- از توزیع آب، شربت و شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خودداری گردد.

۱۶- ضمن رعایت نظافت شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد.

۱۷- پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد به ویژه در کنار ایستگاه های صلواتی، سطل ویا کیسه زباله جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یکبار مصرف، مورد استفاده قرار گیرد.

۱۸- با نصب تابلوها و یا اطلاعیه های ممنوعیت استعمال دخانیات وجمع آوری زیرسیگاری ها، از استعمال مواد دخانی درمحل های مسقف خودداری گردد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.