دیدگاه‌ها برای متحدان غربی با ترامپ برای بازگشایی تنکه هرمز همراهی نکردند بسته هستند
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 مارس 2026 - 17:25

تنگه هرمز بسته است

محمد دیمه کار

متحدان غربی با ترامپ برای بازگشایی تنکه هرمز همراهی نکردند

متحدان غربی با ترامپ برای بازگشایی تنکه هرمز همراهی نکردند

  به گزارش مکران دست رد متحدان به سینه ترامپ برای پیوستن به ائتلاف تنگه هرمز؛ شکاف بی سابقه میان آمریکا و متحدان قدیمی برخی متحدان آمریکا با وجود درخواست ترامپ از پیوستن به ائتلاف نظامی در تنگه هرمز خودداری کرده‌اند. ترامپ امیدوار است بتواند ائتلافی از کشور‌ها را برای بازگشایی تنگه هرمز تشکیل دهد

 

به گزارش مکران

دست رد متحدان به سینه ترامپ برای پیوستن به ائتلاف تنگه هرمز؛ شکاف بی سابقه میان آمریکا و متحدان قدیمی

برخی متحدان آمریکا با وجود درخواست ترامپ از پیوستن به ائتلاف نظامی در تنگه هرمز خودداری کرده‌اند.

 دست رد متحدان به سینه ترامپ برای پیوستن به ائتلاف تنگه هرمز؛ شکاف بی سابقه میان آمریکا و متحدان قدیمی

ترامپ امیدوار است بتواند ائتلافی از کشور‌ها را برای بازگشایی تنگه هرمز تشکیل دهد و امیدوار است بتواند این خبر را اواخر این هفته اعلام کند.

به گزارش سرویس بین الملل مکران، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تامین امنیت کشتیرانی در آب‌راه مهم تنگه هرمز را که در نتیجه جنگ غیرقانونی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران به طور طبیعی بسته شده است، بر عهده تمامی کشور‌ها دانسته و از آنها خواسته بود ناو‌های جنگی خود را منطقه خلیج فارس به منظور اسکورت بین‌المللی کشتی‌ها اعزام کنند.

استرالیا اعلام کرد که با وجود درخواست ترامپ، اما این کشور هیچ کشتی جنگی به تنگه هرمز اعزام نخواهد کرد.

ژاپن نیز اعلام کرد که توکیو هیچ نیروی دریایی به خلیج فارس اعزام نخواهد کرد. نخست وزیر ژاپن در این زمینه گفته است: در حال حاضر برنامه‌ای برای اعزام نیروی دریایی به خاورمیانه برای همراهی کشتی‌ها نداریم.

در همین راستا، وزیر دفاع ژاپن نیز گفته است: پس از درخواست ترامپ درباره تنگه هرمز، قصد هیچ گونه عملیات امنیتی دریایی را نداریم.

فرانسه نیز این درخواست را رد کرده است. انگلیس و کره جنوبی هم با تاکید بر ضرورت تنش‌زدایی در این منطقه پاسخ مشخصی به این درخواست نداده‌اند. چین هم خواستار تنش‌زدایی شده است.

آلمان نیز امروز دوشنبه اعلام کرد که ناتو نباید در تأمین امنیت تنگه هرمز نقشی ایفا کند. 

این اظهارات وزیر امور خارجه آلمان پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به این ائتلاف نظامی هشدار داد که در صورت عدم همکاری برای بازگشایی تنگه هرمز، با آینده‌ای «بسیار بد» مواجه خواهد شد.

یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان، که پیش از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل سخن می‌گفت، در واکنش به اظهارات ترامپ گفت که آلمان تصور نمی‌کند ناتو «مسئولیت تنگه هرمز را برعهده بگیرد».

وادفول افزود آلمان حامی تحریم مسئولان مسدودسازی این آبراه است.

در این راستا، وبگاه خبری آکسیوس به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داده که ترامپ امیدوار است بتواند ائتلافی از کشور‌ها را برای بازگشایی تنگه هرمز تشکیل دهد و امیدوار است بتواند این خبر را اواخر این هفته اعلام کند.

ترامپ در تازه‌ترین پیام خود برای جنگ علیه ایران به کشور‌های ناتو درخواست داد.

او گفت: همیشه آماده کمک به کشور‌های ناتو بودیم و مهم است اکنون هر کشوری از آنها برای کمک به ما پیش قدم شود.

مقامات آمریکایی همچنین تأکید کرده‌اند که دونالد ترامپ در حال بررسی تصرف ذخایر نفت حیاتی ایران در جزیره خارگ است.

آمریکا برای این کار مجبور است که به اعزام نیرو‌های نظامی به‌صورت زمینی اقدام کند.

در پاسخ به تنش آفرینی و مداخلات ترامپ، دریادار پاسدار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفته است «هر شناوری قصد عبور دارد باید از ‎ایران اجازه بگیرد.»

همچنین «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگویی درباره مسئله تنگه هرمز بیان کرد: تنگه هرمز فقط به روی کشتی‌ها و نفتکش‌های آمریکایی و متحدان بسته است، زیرا آنها با ما می‌جنگند، اما برای دیگران باز است. البته کشتی‌ها و نفتکش‌هایی وجود دارند که به دلیل نگرانی‌های امنیتی از آن عبور نمی‌کنند و ما آنها را متوقف نکرده‌ایم. کشتی‌ها و نفتکش‌هایی وجود دارند که از آن عبور می‌کنند و آماری در مورد تعداد کشتی‌ها و نفتکش‌هایی که روزانه از آن عبور می‌کنند، وجود دارد.

او افزود: بنابراین، تنگه هرمز به طور کلی بسته نیست، بلکه فقط به روی آمریکا و متحدانش بسته است و ما تا زمانی که حملات ادامه داشته باشد، به این سیاست ادامه خواهیم داد. بسیاری از کشور‌ها با ما تماس گرفته‌اند و درخواست اجازه عبور کشتی‌هایشان از آب‌های ما را با تضمین امنیت آنها داشته‌اند. این تصمیم بر اساس شرایط جغرافیایی و موقعیت مکانی بر عهده نیرو‌های مسلح ما است.

در این خصوص، شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که کشور‌های حوزه خلیج فارس نگران هدف قرار گرفتن زیرساخت‌های مهم انرژی و ثبات اقتصادی‌شان هستند و به همین دلیل تمایلی به پیوستن به جنگ با ایران ندارند.

بر اساس این گزارش، کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس نگران پیامد‌های ویرانگر درگیری گسترده در منطقه هستند و تلاش دارند از همراهی کامل با آمریکا و ترامپ در این خصوص خودداری کنند.

این مقاومت آنها نشان‌دهنده یک شکاف بی‌سابقه میان آمریکا و متحدان قدیمی‌اش در منطقه است. این در حالی است که ترامپ با گرفتار شدن در باتلاق جنگ با ایران تلاش دارد دیگر کشور‌ها را نیز به این درگیری اضافه کند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.