کد خبر : 48620
دیدگاه‌ها برای آیین راه‌اندازی دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی در بندرعباس کلید خورد بسته هستند
تاریخ انتشار : دوشنبه 27 آوریل 2026 - 17:26

سیده فاطمه حسینی

آیین راه‌اندازی دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی در بندرعباس کلید خورد

آیین راه‌اندازی دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی در بندرعباس کلید خورد
آیین تجهیز مجتمع درمانی، آموزشی و پژوهشی پیامبر اعظم(ص) بندرعباس به دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی (رادیوتراپی) برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری مکران؛ در آیینی عملیات تجهیز مجتمع درمانی، آموزشی و پژوهشی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس به پیشرفته‌ترین دستگاه شتاب‌دهنده خطی (رادیوتراپی) با حضور محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان، فاطمه جراره نماینده مردم حوزه مرکزی استان در مجلس و دکتر پژمان شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد.

تأکید بر عدالت سلامت و خودکفایی در درمان

محمد آشوری تازیانی، در این مراسم با اشاره به «نهضت سلامت» در استان، ورود این دستگاه ۷۰۰ میلیارد تومانی را گامی حیاتی برای درمان سرطان دانست و گفت: دستگاه مذکور ظرف دو ماه آینده نصب و فعال می‌شود.

آشوری تأکید کرد: تأمین منابع این پروژه حاصل یک همکاری مشترک میان اعتبارات توازن (توسط نماینده مجلس)، بودجه وزارت بهداشت، مشارکت خیرین و کمک منطقه آزاد قشم بوده است. او ابراز امیدواری کرد با تقویت هم‌زمان تجهیزات و نیروی انسانی، مشکل سفرهای درمانیِ اجباری بیماران هرمزگانی به استان‌های دیگر به‌زودی برطرف شود.

تخصیص «اعتبارات توازن» برای سلامت مردم

فاطمه جراره، نماینده مردم حوزه مرکزی در مجلس نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه عدالت در سلامت مطالبه اصلی مردم است، گفت: با تشخیص ضرورت تکمیل چرخه درمان بیماران سرطانی، بخش قابل‌توجهی از «اعتبارات توازن» که در اختیار نمایندگان بوده را به این پروژه اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی این دستگاه، هزینه‌ها کاهش و دقت و سرعت خدمات درمانی افزایش خواهد یافت.

جراره همچنین نوید داد: توسعه تجهیزات غربالگری و تشخیصی در شهرستان‌های مختلف استان، به‌ویژه برای بیماری‌های پرخطر مانند سرطان، در اولویت برنامه‌های آینده قرار دارد.

آمارها و توسعه گسترده تجهیزات استان

دکتر پژمان شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ضمن تشریح اهمیت این شتاب‌دهنده، به محدودیت‌های فعلی اشاره کرد: تا پیش از این، دو دستگاه رادیوتراپی استان با انرژی‌های متفاوت، محدودیت‌های جدی در درمان ایجاد کرده بودند.

وی با اشاره به آمار حدود ۴ هزار بیمار سرطانی در استان و درمانِ ۱۰۰۰ نفر در سال گذشته، تأکید کرد: با نصب دستگاه جدید، ظرفیت خدمات‌دهی تقریباً دو برابر شده و درمان با عوارض کمتر و دقت بالاتر انجام خواهد شد.

دکتر شاهرخی در ادامه گزارشی از سایر تجهیزات تأمین‌شده ارائه داد که نشان‌دهنده یک تحول ساختاری در استان است، تشخیص و تصویربرداری، تأمین ۴ دستگاه ماموگرافی جدید با هدف تجهیز هر شهرستان به یک دستگاه، فعال‌سازی پنج دستگاه سی‌تی‌اسکن در نقاط مختلف استان از جمله شهرهای خمیر، بشاگرد و سیریک، و خدمات‌دهی دستگاه PET-CT به ۱۰۰۰ بیمار در سال گذشته که نیاز به سفر به تهران یا شیراز را مرتفع کرد.
امداد و درمان تخصصی: ورود ۲۰ آمبولانس جدید به چرخه خدمات (در کنار مجموع ۷۰ دستگاه آمبولانس تأمین شده)؛ فعال‌سازی ۱۰۰ دستگاه دیالیز؛ تجهیز مراکز به سونوگرافی، CR و رادیولوژی پرتابل؛ و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی دو دستگاه آنژیوگرافی در بیمارستان شهید محمدی در ماه آینده.

وعده‌های امیدبخش برای آینده نزدیک

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان به دو دستاورد مهم دیگر اشاره کرد و گفت: جذب نخستین جراح فوق‌تخصص سرطان به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه و همچنین انجام اولین جراحی پیوند کلیه در استان هرمزگان که تا پایان شهریورماه امسال محقق خواهد شد.
این آیین در مجموع نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان برای ارتقای محسوس شاخص‌های بهداشت و درمان و کاهش دغدغه‌های درمانی مردم استان هرمزگان است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.