چابهار فرصتی ناب برای سرمایه گذاری کشورهای عضو آیورا در ایران است
چابهار فرصتی ناب برای سرمایه گذاری کشورهای عضو آیورا در ایران است
مشاور ارشد رئیس جمهوری ودبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور چابهار را فرصتی ناب برای سرمایه گذاری کشورهای عضو آیورا در ایران دانست و گفت: اتصال به آسیای میانه و کشورهای محصور در خشکی و دسترسی به آبهای آزاد اقیانوسی گوشه ای از فرصت های این منطقه استراتژیک (چابهار) است.
به گزارش ایرنا اکبر ترکان روز پنجشنبه در آیین آغاز بکار اجلاسیه آیورا در چابهار افزود: قوانین و مقررات روان مناطق آزاد زمینه ساز رشد و توسعه هر کشور است به همین سبب باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرد.
وی بیان کرد: معافیت های گمرکی و مالیاتی مناطق آزاد، زمین های ارزان قیمت، موفقیت بالای فضای کسب و کار و رفت و آمد آسان اتباع خارجی می تواند به عنوان عاملی مهم در جهت سرمایه گذاری در مناطق آزاد می تواند نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: کشورهای آیورا با ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور اظهار داشت: عبور یک سوم کشتیهای تجاری و دو سوم کشتی های نفتی جهان از اقیانوس هند فرصت مناسبی برای توسعه بندر چابهار و همچنین توسعه تجارت کشور فراهم کرده است.
ترکان ابراز امیدواری کرد که برگزاری اجلاس آیورا سرآغازی برای افزایش همکاری کشورهای عضو این اجلاس باشد.
وی بیان کرد: مناطق آزاد ایران در عرصه بین المللی به دنبال بستر سازی مناسب برای سرمایه گذاری های جدید هستند.
وی گفت: فهم مناطق آزاد در تولید صنعت و اقتصاد کشور ایران با وجود سرمایه های جدید افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان این که درآمد سرانه کشورهای دو سوی آتلانتیک ۱۲ برابر درآمد سرانه کشورهای حاشیه اقیانوس هند است، تصریح کرد: همکاریهای گسترده اعضای این اجلاس زمینه ساز افزایش در آمد کشورهای حاشیه اقیانوس هند خواهد شد.
مدیر عامل منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نیز در این آیین گفت: بند چابهار با قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم تنها بندر اقیانوسی ایران است که در مرکز ثقل تجارت بین المللی ۲۴ دولت و ۱۵ کشور مستقل قرار دارد.
حامد علی مبارکی افزود: اتحادیه آیورا با دارا بودن ظرفیت های جغرافیایی و اقیانوسی دارای هفت دریا و ۱۴ تنگه راهبردی است که می تواند زمینه ساز تجارت و ترانزیت گسترده در منطقه باشد.
وی ادامه داد: اجلاس آیورا افق تازه ای را برای توسعه روابط تجاری با کشورهای حاشیه اقیانوس هند رقم خواهد زد.
دبیر اجلاس آیورا گفت: برگزاری اجلاسی مانند اجلاس سران مناطق آزاد کشورهای آیورا در دیگر مناطق یک رویا است که با انجام آن در چابهار به واقعیت تبدیل شده و این اجلاس زمینه ساز توسعه همکاری چند جانبه است.
محمود احمدی افزادی با اشاره به این اجلاس گفت: اجلاس آیورا برای نخستین بار است که در ایران برگزار شده که می تواند نگاه سرمایه گذاران را به بندر چابهار معطوف و پنجره جدیدی را برای سرمایه گذاران باز کند.
نخستین اجلاس رئیسان مناطق آزاد کشورهای حاشیه اقیانوس هند«آیورا ـ iora» با همکاری و مشارکت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، وزارت امور خارجه، استانداری سیستان و بلوچستان و سازمان منطقه آزاد چابهار روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت در چابهار برگزار می شود.
شهرستان چابهار با ۱۳هزار و ۱۶۱ کیلومترمربع وسعت از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار در منطقه مکرانِ بلوچستان از ۲ شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، شش دهستان و ۵۴۹ آبادی دارای سکنه تشکیل شده است.
چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان در ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز این استان قرار دارد.
۳۰۴۳/۸۰۰۵ / ۷۳۲۳ /۶۰۸۱
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.