مدیرعامل جامعه معلولان استان هرمزگان: مدیریت یکپارچه شهری حلقه گم شده حمایت از معلولان
به گزارش مکران-مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان در رابطه با حمایت از اقشار ضعیف جامعه که بعضا هم از وضعیت جسمی متفاوتی نسبت به سایرین برخوردار هستندگفت: باید بگوییم برای تحقق این هدف نیاز به حمایت از سازمان های مردم نهاد هستیم زیرا هم مراودات اداری کم تر خواهد شد و همچنین دولت نیز گرفتاری های کمتری خواهد داد و با خیالی آسوده می تواند به امور ویژه معلولان رسیدگی کند.
استاد اضافه کرد: در کل استان حدود ۲۶۰۰ عضو داریم که بیش از ۱۶۰۰ نفر از آن ها در شهرستان بندرعباس هستند و ۱۱۱۷ نیز در ۱۰۰ روستا شناسایی شده اند که نیازمند حمایت روانی، اقتصادی و آموزشی هستند؛ امیدواریم با تاسیس این آموزشگاه بخشی از مشکلات این قشر آسیب پذیر را کاهش دهیم و آن ها را برای ورود به بازار اقتصادی آماده کنیم و مهم تر از بحث اقتصادی و معیشتی این است که توانمندی و تاب آوری آن ها را در مواجهه با شرایطی که ناخواسته برای آن ها رخ داده است افزایش دهیم.
وی افزود: حدود ۲۰۰ روستای دیگر در سطح استان در حال بررسی هستیم و برای شناسایی معلولین در آن ها تیم های مدد کاری وCBRرا مامور کرده ایم تا در صورت حضور فرد یا افراد معلول در آن روستاها برای انجام امور حمایتی و آموزشی آن ها را تحت پوشش قرار دهیم.
مدیرعامل جامعه معلولین در خصوص معلولیت هایی که در استان رخ داده است اظهار داشت: عمده بروز این نقصان جسمی ازدواج های فامیلی، سوانح رانندگی، ضرب و شتم، خطای پزشکی، سقوط از ارتفاع که شامل کارگران ساختمانی و همچنین نخل داران و کشاورزان نیز می باشد.
وی افزود: تیم مددکاریCBR از سال ۹۳ که فعالیت خود را آغاز کرد بیش از ۱۰۲۰ نفر توسط این واحد شناسایی شد که شامل گروه های نابینایان، جسمی حرکتی، ناشنوایان، گفاری و ترکیبی بودند.واحد CBRخدماتی از جمله توانمندسازی معلولین، تامین هزینه درمان، تامین هزینه مناسب سازی محیط زندگی، تعمیر منزل و یا تامین مسکن در قالب تعاونی مسکن معلولان و همچنین تامین وسایل ضروری منزل را برای آن ها انجام داده است. البته این واحد بیش از توان خود فعالیت داشته و حتی معلول هایی که توسط آن شناسایی شده اند بصورت منظم تحت نظارت قرار دارند.
محمد حسین استاد در خصوص وضعیت جسمی و خدمات بهداشتی و درمانی به معلولین گفت: جامعه معلولین با مراکز پزشکی همچون دانشگاه علوم پزشکی، درمانگاه فرهنگیان و برخی پزشکانی که خودجوش تمایل به همکاری دارند، ارتباط مناسبی دارد؛ اکنون نیز در حال انعقاد تفاهمنامهای با درمانگاه فرهنگیان هستیم. مقرر شده حداقل ۵۰ نفر از معلولین که مشکلات حادتری دارند چکاپ شوند.
در حال راهاندازی تیم پزشکی و تیم ویزیت در منزل ویژه معلولین هستیم، بهزودی با این تیم پنجنفره اجازه نخواهیم داد هیچ معلول تحت پوششی برای مشکلاتی چون هزینه و ایاب و ذهاب بخواهد بیماریاش را پشت گوش بیندازد، معلولین میتوانند مشکلشان را با مددکار مطرح کنند، مددکار نیز با تیم پزشکی در میان گذاشته و درمانها و آزمایشات اولیه صورت میگیرد و در صورت نیاز آنها را به مراکز تخصصیتر ارجاع میدهیم.
ضمن اینکه توزیع لوازم بهداشتی و توانبخشی برای معلولین را نیز داریم، ویلچر و برخی نیازمندیهای افراد مثل پوشک برای برخی کودکان و افرادی که داری معلولیتهای شدید هستند را در حد توان توزیع میکنیم اما متأسفانه هزینهها سنگین بوده و پشتوانههای ما اندک است.
محمدحسین استاد تصریح کرد: پس از شناسایی جامعه هدف ما باید در جهت توانمندسازی معلولین گام برداریم برای کاهش آسیب های پس از معلولیت که شامل ازکار افتادگی، شرایط بد روحی و روانی، شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی است. لذا هدف ما آ»وزش به افراد برای ایجاد استقلال در زندگی آن ها می باشد و اینکه چگونه با وجود شرایط خاص و ناخواسته ای که دارند گذران زندگی کنند. ولی با شرایط موجود این کار بسیار دشوار است از این جهت که مشکلات مالی جامعه معلولین مانع انجام این اقدامات می گردد و این که دولت ردیف بودجه ای برای ما در نظر نگرفته است و کمک هایی که به این بخش از جامعه از سوی دولت می شود نیز کافی نمی باشد نسبت به جامعه هدفی که وجود دارد.
مانع بعدی عدم وجود سیستم مدیریت یکپارچه شهری است و اینکه چندین سازمان هرکدام به نوعی در مدیریت شهر دخالت می کنند بدون اینکه توجهی به جامعه کم توان حرکتی و جسمی داشته باشند و مشکلاتی را ایجاد می کنند که عمدتا نیز ناخواسته و از روی ناآگاهی می باشد چون ساز و کار و استاندارد مشخصی برای آن ها تعریف نشده است. لذا ما خواستار ایجاد سیستم مدیریت یکپارچه شهری در استان هستیم ولی بدون مشارکت بخش قانون گذار و همکاری قوه مجریه امکان این امر میسر نمی باشد مگر با اصلاح قوانین مدیریت شهری و واگذاری آن به یک نهاد مشخص با ایجاد اختیارات تام.
محمد حسین استاد از دیگر موانع موجود، نبود هماهنگی و تداخل بین سازمان های حمایتی را نیز نام برد از جمله تداخل هایی که در بین بهزیستی، کمیته امداد و سایرسازمان های دولتی و خیریه وجود دارد و گفت: این تداخل ها به حدی زیاد است که خود این نهادهای حمایتی را نیز سردرگم می کند.و بضی اوقات شاهد شکست برخی طرح های پیشنهادی از سوی آن ها برای انجام امور توانمندسازی و حمایتی هستیم.
مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان از راه اندازی دانشگاه ویژه معلولین خبر داد و در تشریح این خبر گفت: استارت احداث، تامین زیرساخت و رایزنی برای دریافت مجوزها و استعلام های لازم از مهرماه آغاز شده است و امیدواریم تا اوایل سال تحصیلی جدید آماده بهره برداری باشد.
محمدحسین استاد در خصوص اهداف تاسیس این مجموعه آموزشی تصریح کرد: جامعه معلولین و کم توان های جسمی نیازمند حضور در اجتماع ، مشارکت در رونق علمی و اقتصادی هستند لذا بر آن شدیم با انجام مکاتباتی با نهادهای آموزشی در این جهت گام برداریم و با ایجاد یک مرکز علمی و آموزشی راه را برای آن ها هموار سازیم.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.