روستای اسپند بخش سندرک شهرستان میناب مرواریدی در صدف
روستای اسپند بخش سندرک شهرستان میناب مرواریدی در صدف
مهدی شعبانی چهارده روستا
اپتدای کلام را پس از نام خدا با یاد شهیدان گلگون کفن دیارمان بشاگرد آغاز می نماییم و از آنها مدد می جوییم تا در ادامه راه و رسیدن به هدف بلندمان یاری کننده ما باشند. انشا الله…
اینجا اسپند است که شاید نامش را در نقطه دیگری از ایران نشنیده باشید. سرزمینی کوچک در دل کوههای بشاگرد.
روستایی با ساکنانی اندک اما دلهائی بزرگ که به زیبائی واژه های ایمان، سخت کوشی، مهربانی و با هم بودن را معنا کرده اند.
۱۱۰ کیلومتر از مرکز شهرستان میناب که دور شوی، دیگر از هیاهوی شهر خبری نیست، می توانی در پی صداقت و مهربانی نام روستائی را ببری که همه چیز در آنجا زلال و صاف است. آسمان پر ستاره اش، طبیعت دست نخورده اش، بوی کاهگل خانه های قدیمی و مهمتر از همه قلبهای مهربان مردمانش و همه و همه کافی است تا دست تو را بگیرند و بی اختیار به سمت این آبادی روانه ات کند…
روستا در منطقه چهارده روستا که اسپند نام دارد. چهارده روستا هما نطور که از اسمش مشخصه دارای چهارده روستا میباشند به مرکزیت شهرستان میناب و در بخش سندرک که در شرق استان هرمزگان قرار دارند که اولین روستای آن دهیچ نام دارد شروع میشود و با روستای کلالیان که آخرین روستا جزو این منطقه می باشد خاتمه میابد. که روستا های بعد از آن به سمت شرق جزو شهرستان بشاگرد میباشند…
راستی چرا اسمش را گذاشته اند اسپند؟
به دلیل داشتن گیاه فراوان “اسپند” و از همان قدیم العیام همین علت نامگذاری روستا شده است…
پیشینه روستا و تاریخچه آن نیازمند تحقیق بیشتر و کار علمی دقیق تر است و ما فعلا از آن می گذریم…
اما در این خطه از میهن عزیز اسلامی ما ایران، می توانی همه ی دوست داشتنی ها را ببینید. نوروز که طبیعت زیبا می شود و منظره شقایق های وحشی در دشت، چشم انسان را مینوازد. از سرسبزی، تنوع و طراوت درختان انار، سیب محلی، انگور، انجیر، توت، زردآلو و درختان دیگر که خواص داروی فراوان دارند مثل آویشن،کلپورگ یا( کلپورغ) خرانش و… لذت زیادی نصیب انسان می شود و از همه مهمتر زمین ها از انواع نخل ها، که زیبای خاصی به طبیعت این روستا هدیه کرده اند و از معروف ترین خرما،خرمای مضافتی میباشد رودخانه روستا که با بارندگی زمستان جان تازه ای به خود گرفته و پرآب تر شده، آب گوارای خود را راهی منطقه های پایین تر ما وسد های روستای اسلام آباد و سپس در پیچ و خم جوی های فراوان به صحرا می رساند تا همه درختان و گیاهان را سیراب نماید…
خود این روستا که در دل کوهها قرار دارد مجموعه ای سرسبز و نشاط آور است و یک لحظه تنفس در کوهها و دشت و استشمام هوای پاک و بدون آلودگی، خستگی شهر و دود و دغدغه های آن را از تن انسان می زداید و همه فصل ها در روستای اسپند زیبائی خاص خودش را دارد…
تابستان و هوای نسبتا معتدل و به دور از گرمای شدید، فصل حضور مهمانان زیادی از شهرستان های اطراف برای گذراندن اوقات فراغت و فصل برداشت گندم، پیاز، سیر و فصل میوه های تابستانی در روستا است. پائیز و برداشت انار، کشت گوجه فرنگی و خیار و بادمجان و کار و تلاش بی وقفه کشاورزان در زمین های زراعتی دیدنی است و حتی زمستان که درختان در خواب هستند دیدن این منظره خالی از لطف نیست.روستای اسپند تنها روستا در منطقه میباشد که خدا را شکر هیچ وقت احساس کم آبی نکرده است. از نظر اماکن تاریخی نیز ارزش آمدن به روستا و دیدن از نزدیک را دارد و می توان به عنوان نمونه از قلعه بند انباران نام برد که مربوط به دوره متاخر اسلامی است …
از همه اینها که رد شویم می ماند مردمان زحمت کش روستا اعم از مرد و زن، پیر و جوان، کشاورز و دامدار و سایر اهالی از قدیمی ها گرفته تا کنون که باید به همه آنها احسنت، دست مریزاد و خسته نباشید گفت. در همه جا ثابت کرده اند که مردمانی با ایمان، مخلص، یکدل و متحد و یکصدا، سخت کوش و مفید برای خود و کشورشان بوده اند و هستند.
در دوران انقلاب جوانان و حتی افراد میانسال همراه با همه مردم انقلابی کشور در راهپیمائی ها (شهر میناب) شرکت کرده و به ندای رهبر کبیر انقلاب لبیک گفته و در پیروزی آن نقش داشتند…
آنهائی که در زمان جنگ هشت ساله ایران با عراق بوده اند به یاد دارند که جوانان این منطقه چگونه با شور و عشق حسینی از محل به جبهه های نبرد حق علیه باطل می شتافتند…
خلاصه مردم روستای اسپند در همه صحنه ها اعم از انتخابات مختلف، راهپیمائی ها و غیره با تمام توان حاضر شده و خلق حماسه کرده اند…
جوانان روستا با تحصیل در مقاطع بالای دانشگاهی ، از امر مهم تحصیل علم روز دارا می باشند.
در زمینه مذهبی هیئت فرهنگی مذهبی ابا عبدالله(ع) روستا در ایام خاص تولد و شهادت ائمه (علیها السلام) در طول سال دارای برنامه های ویژه ایی ست.
اما در ماه های محرم و صفر که مختص عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش
ان است، همه مردم روستا علی الخصوص جوانان درقالب هیئت عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در مراسم نوحه خوانی، مرثیه خوانی، دسته های سینه زنی و واحد خوانی و سایر برنامه ها مشارکت فعال، همگانی و ویژه دارند و بهتر از همه مراسم عزاداری سنتی واحد خوانی در روستا است که از جذابیت خاصی برخوردار می باشد…
روستا دارای یک کانون فعال فرهنگی و هنری وابسته به مسجد روستا به نام کانون فرهنگی امام صادق(ع)، یک موسسه فرهنگی قرآنی با نام همای رحمت مختص ساماندهی و رسیدگی به امورات قاریان و حافظان قرآن در روستا و برگزاری محافل انس با قرآن که تمامی این مجموعه های فرهنگی برای رسیدن به یک هدف با عناوین مختلف و به منظور جذب جوانان بیشتر در اداره امورات فرهنگی، هنری و مذهبی روستا مشغول به انجام وظیفه می باشند و وجود آنها حاکی از همت بلند جوانان روستا، فرهنگ مطابق به معیارهای اسلامی و ایرانی و عزم راسخ مردم روستا در تعالی فرهنگشان می باشد.
در زمینه اشتغال زائی، به دلیل نبودن محلی برای اشتغال اکثر جوان در شهرستان ها دور از خانواده مشغول به کار میباشند…
و در زمینه اوقات فراغت امکانات ورزشی مناسبی دارا نمی باشند
در سالهای اخیر نیز با دادن اهمیت بیشتر به شورای اسلامی و دهیاری روستاها و تخصیص منابع بودجه ای مناسب، روستا دارای امکانات مناسب تری مانند تعویض منبع آب اشامیدنی، آسفالت مسیر روستا ، احداث مدرسه جدید، وغیره گردیده که در همین جا از تلاش همه افراد دلسوز و زحمت کش برای مردم روستا قدردانی و تشکر می گردد.
و از همه مهمتر می توان گفت از احداث حسینیه روستا که بزرگترین حسینه دراین منطقه می باشد به همت و همکاری جوانان روستا که ارادت خاصی به اهل بیت (ع) و امامان معصوم(ع) دارند ساخته شد و در ایام دهه محرم هیت های زیادی از روستا های اطراف را پذیرا میباشد…
امیدواریم این معرفی مختصر توانسته باشد برای کسانی که از اهالی روستا هستند یا با خواندن این مطلب تازه با روستای اسپند آشنا شده اند مفید فایده واقع شده باشد…
این روستا و تمامی روستا های بخش سندرک هم اکنون که هوا معتدل و رو به خنکی می رود میزبان هموطنان و توریست ها و ایران گردان عزیز می باشد.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.