یک باغدار هرمزگانی می گوید: سوسک سرخرطومی حنایی تهدید جدی برای نخل هاست اما چون آثارش دیرتر از حضورش هویدا می شود، کمتر مورد توجه قرار می گیرد
حسن جوادی از نخلداران هرمزگانی اظهار کرد: آفت سوسک سرخرطومی حنایی معضل تازه ای نیست و بیش از ۸ تا ۹ سال است که به طور جدی به نخیلات استان های جنوبی کشور خسارت وارد می کند اما فراگیرشدن آن ناشی از عدم برخورد منسجم با این آفت در کشور است.
- به گزارش پایگاه خبری مکران ،وی با بیان این که این آفت خطرناک در هر ۶ استان جنوبی کشور دیده شده و چون تأثیرش را فوری بر جای نمی گذارد، مورد غفلت قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: اداره حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان هر ساله برنامه هایی را برای مقابله با این آفت آغاز می کند اما نخلداران هم باید آن را جدی گرفته و در مقابله با آن همکاری گسترده ای صورت گیرد.
جوادی همچنین گفت: این سوسک از داخل خرما را می خورد و تنه خرما را خالی می کند و به ناگاه نخل ها در پی وزش باد شکسته می شوند و در بسیاری از موارد تا پیش از شکسته شدن نخل، عملا دیده هم نمی شوند.
به گفته وی، سوسک سرخرطومی حنایی در کنار خشکسالی دو عامل نگرانی نخلداران هستند و مقابله منسجم با این آفت می تواند به اقتصاد کشاورزی هم کمک کند.
این فعال حوزه کشاورزی همچنین گفت: اصلاح نژاد خرماها در جنوب کشور اهمیت ویژه ای یافته و اقتصاد کشاورزی باید متحول شوند و نخل های قدیمی و کم بازده با نخل های جدید و اقتصادی جایگزین شوند تا میزان تولید باغداران افزایش یابد و از این مزیت اقلیمی کشورمان بتوانیم بهره بیشتری ببریم.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.