
از وعدههای سرخرمن دولت برای گندمکاران تا کاهش سهمیه سوخت و چالش تولید گندم
عدم پرداخت مطالبات گندمکاران از سوی دولت، مشکلات زیادی برای کشاورزان به وجود آورده و کشت گندم را با چالش مواجه کرده است.
به گزارش پایگاه خبری مکران، برداشت محصول گندم از ۹ فروردین ماه آغاز شد و اکنون کشاورزان با گذشت بیش از شش ماه از تحویل محصولشان به مراکز دولتی از وعده های سرخرمن و قیمت فعلی گندم ناراضی هستند.
جمعی از این کشاورزان در گفتوبا خبرنگار فارس بیان داشتند: امسال دولت در تعیین نرخ منصفانه گندم که همان کیلویی ۱۷ هزار تومان است و همچنین پرداخت مطالبات گندمکاران بدقولیهای زیادی داشته بهطوری که بارها با وعدههای متعدد و جدیدی مواجه هستیم که تاکنون هیچکدام از وعدهها که مورد رضایت کشاورزان باشد، عملی نشده است.
اسیر وعدهها شدهایم
آنها گفتند: انتظار میرفت دولت برای افزایش کشت گندم و خودکفایی آن مشوقهای خوبی در نظر بگیرد ولی متأسفانه ما کشاورزان گندمکار با گذشت ۶ ماه از برداشت محصول و تحویل آن به مراکز دولتی از دریافت همان مطالباتی که مورد تأییدمان هم نبود محروم ماندهایم و اسیر وعدهها شدهایم.
در تهیه مواد اولیه کشت ماندهایم
یکی از کشاورزان قلعهگنجی گفت: اکنون فصل کشت گندم شروع شده است و با توجه به اینکه در پرداخت چکهای خرید مواد اولیه گندم بخاطر بدقولی دولت ما هم بدقول شدیم، هیچکس حاضر نیست مواد اولیه کشت فعلی را به ما قرض بدهد و سردرگم ماندهایم چطور کشت جدید را شروع کنیم و این رویه مسؤولان در پرداخت مطالبات گندمکاران، یکی از موانع تولید در کشت گندم شده است.
یکی دیگر گندمکاران با اشاره به وجود مانع دیگر در تولید و کشت گندم سال جاری بیان داشت: متاسفانه تعداد زیادی از کشاورزان گندمکار با استفاده از موتورهای دیزلی پروانهدار و فرم ۱ کشت خود را انجام میدهند که سوخت اختصاص یافته به آنها بسیار کمتر از نیاز کشاورز برای انجام کشت است و قادر به برقی کردن چاه کشاورزی خود نیستند که به همین دلیل سالیان قبل با تهیه تراکتور هم کشت خود را انجام میدادند و هم با استفاده از سوخت مازاد گندم خود را آبیاری میکردند که متاسفانه طی سیاست جدید اجرا شده در شهرستان و جنوب استان سوختی که حق ما بود را بسیار کاهش دادهاند و با توجه به مقرون به صرفه نبودن کشت جدید مانند سالیان قبل اکنون مجبور هستیم کشت خود را کاهش دهیم، چرا که تهیه سوخت با نرخ آزاد بسیار گران است.
روی آوردن کشاورزان به قاچاق سوخت
این کشاورزان در پایان بیان داشتند: سیاست اجرا شده در منطقه بهدلیل در نظر نگرفتن شرایط کشاورزان صرفا موجب شده کشاورزان واقعی با رها کردن زمین کشاورزی و کاهش سطح زیر کشت متضرر شوند و بعضاً نیز با تهیه وانت روی به قاچاق سوخت خواهند آورد و ما کشاورزان واقعی در کنار تعداد اندکی از کشاورز نماها که اقدام به تهیه تعداد تراکتور برای قاچاق سوخت کردهاند و میتوان بهراحتی این افراد را شناسایی کرد، به چوپ آنها میسوزیم و امیدواریم این موانع بهزودی از پیش روی ما کشاورزان بر داشته شوند.
اخبار مرتبط

ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.