عملکرد و اهداف جهاد کشاورزی هرمزگان در تأمین امنیت غذایی؛ مویدی؛ تحول ضرورتهای استان با سرمایهگذاریهای بزرگ/ ارتقا رونق اقتصاد استان زیر چتر زیرساخت مناسب
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، از عملکرد و اهداف جهاد کشاورزی، در جهت تأمین امنیت غذایی ۶ ماه نخست سال جاری را با گذشته قیاس کردند.
به گزارش پایگاه خبری مکران، عباس مؤیدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، طبق اسناد بالادستی بحث بهرهبرداری را وظیفه دستور کار خود دانست، گفت: یکی از چالشهای استان، تنش خشکی و تنش شوری بود، تنش خشکی را با افزایش راندمان آب و اجرای سیستمهای آبیاری، تا مقداری مرتفع کردیم؛ برای رفع تنش شوری، بحث شوروزی را باید در دستور کار خود قرار میدادیم، برای اولینبار در کشور اراضی را در سواحل شناسایی کردیم که بتوانیم در سواحل از جلب که تکلنوژی جدیدی است، مطالعات آن توسط پروژه خلیجفارس و همکاری، همکاران سیستان رقم الوار را کارکرده بودند، سعی کردیم برای اجرای زیرساخت از طریق شرکت شهرکهای کشاورزی کمک بگیریم که مطالعات انجام شد و به فراخوان رفت، این میتواند در تولید علوفه کمک کند که یکی از چالش مردم در تعلیف دام به ویژه در استان هرمزگان است.
تحول در اقتصاد استان با سرمایهگذاریهای بزرگ
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: برای متحولسازی اقتصاد استان، نیازمند سرمایهگذاریهای بزرگ هستیم، تا بتوانیم اقتصاد کشاورزی استان را منقلب کنیم.
وی افزود: برنامه قبلی دولت، گسترش گرمسیری در استان بود، با ظرفیت بالا در توسعه نخیلات، توانستیم با مراحل کمکهای فنی اعتباری، هزار و ۱۰۰ هکتار نخیلات استان را اصلاح و نوسازی انجام بدهیم. مؤیدی در این باره تصریح کرد: هدف ما این بود، بتوانیم بزرگترین نخیلات مجول دنیا، در منطقه محروم بشاگرد، در دشت پلپلک داشته باشیم، این میتواند تحول عظیمی، در تولید خرمای درجه یک تجاری باشد که سبب اشتغال و چهره مظلومیت این منطقه را از بین ببرد و ارزشافزودهای برای این منطقه رقم بزند.
تأمین ۴۰ درصد نیاز موز کشور در هرمزگان
عباس مؤیدی از اقلیم بسیار مناسب برای کشت موز در استان گفت: هرساله برای تهیه موز، بیش از یک میلیارد دلار ارز را باید خارج میکردیم تا بتوانیم موز موردنیاز کشورمان را تأمین کنیم. وی در این باره افزود: با توافق سرمایهگذار، میزان اراضی برای کشت موز در اختیار شرکت گذاشته شد، ۵۷۳ نفر از اهالی جاسک و بشاگرد که عضو این سهامی زراعی هستند و سالها نتوانستند از تمام اراضیشان کشت و استفاده کنند، با سرمایهگذار به توافق رسیدند، با پیشبینیهای انجام شده امسال حدود ۱۰۰۰ هکتار را زیر کشت خواهیم برد که ۴۰ درصد موز موردنیاز کشور تأمین میشود.
حمایت زنان روستایی در عرصه اقتصادی
مؤیدی باتوجهبه صندوقهای اعتبارات خرد زنان بهعنوان یک دستاورد، گفت: این صندوقها از اقتصاد مردمی برخوردار است، ما برای نمود و توانمندان کردن حضور زنان، در عرصه اقتصاد استان بهویژه در کشاورزی، بحث نوغانداری که در استانهای شمالی سالها انجام میشد دنبال کردیم؛ چون استان ظرفیت اقلیم را داشت.
وی تصریح کرد: نوغان سازی، میتواند در کنار تمام فعالیتهایی کشاورزان، زنان روستایی که تقریباً عضو صندوقها تأسیس شده در روستای مختلف هستند، از نظر مالی حمایت شوند و هم آموزش ببینند، بیش از ۳۰۰ نفر زنان روستایی و حتی آقایان که داوطب بودند آموزش دیدند.
مویدی، زمینه کافی در حوزه کشاورزی، برای سرمایهگذاری و به ثمر نشست تولیدات گفت: برآورد کارشناسان در حوزه توت، حداقل باید سه سال از کشت بگذرد تا آماده برای کرم ابریشم شود. ما بهصورت آموزشی، در سال دوم کشت، نخی را تولید کردیم که قیمت آن در بازار ۴۵۰ هزار تومان خریداری می شد، اما به دلیل کیفیت بالای آن، با اینکه بصورت آموزشی بود، حدود ۸۵۰ هزار تومان خریداری شد، همین سبب شد داوطلبان زیادی از این کشت استقبال کنند.
تولید عسل مناسب در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، از زمستانگذرانی کندو عسل گفت: از سال گذشته توانستیم با تفاهم دستگاه حمایتی زمستانگذرانی را در استان آغاز کنیم، ۱۳۲ نفر با کمک فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی با تهیه لیست، به بانک معرفی کردیم، به همین ترتیب این زنجیره ادامه دارد، تا بتوانیم عسل مناسب، در استان تولید کنیم.
کاملکردن زنجیره کاغذ در استان
مویدی، در کاشت اکالیپتوس و زراعت چوب در نوار ساحلی گفت: نوار ساحل جنوب کل کشور، ظرفیت مناسبی برای کشت اکالیپتوس است که میتوان چوب آن را کشت کنیم.
وی گفت: برای کشت چوب اکالیپتوس که مناسب برای تولید کاغذ است، با پیشنهاد یکی از سرمایهگذاران تولید کاغذ در کشور که بیش از ۵۰ درصد تولید کاغذ را به عهده داشت، استقبال کردیم و با کمک صمت و شهرک های صنعتی زمینی را در اختیار سرمایه گذار قرار دادیم تا بتوانیم زنجیره کاغذ در استان را کامل کنیم.
انجام زیرساختها برای تولید پنبه
مویدی، در حوزه نساجی گفت: مطالعاتی که قبل بوده شرکت سپیدان، زاگرس را بهعنوان زنجیره حیوانی، سواحل مکران را بهعنوان زنجیره گیاهی، معرفی کرده بود.
وی افزود: باتوجهبه اقلیمی که وجود دارد، بیش از ۷۵۰ هکتار سال گذشته و دوسال گذشته کشت شده است، هم از لحاظ تناژ و هم کیفیت نخی که تولید شد به دلیل اقلیم بی نظیر بود، اما برای رسیدن به شهر نساجی، باید اقدامات دیگری صورت بگیرد، با مدیریت کردن صنایع نفتی مانند جاسک که صنایع پترپالایشات مختلفی دارد، می توانیم زنجیره نخ هم در بحث نفتی و هم گیاهی داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: این کشت سالها به دلایل مختلف فراموش شده بود، دو سال است بهصورت آموزشی انجام میشود، با سرمایهگذارهای مختلفی وارد مذاکره شدیم، هزینه زیرساخت، به دلیل بحث انتقال آب، بالغ بر ۶۰ میلیار تومان است، با احداث سد سدیچ منطقه جاسک،می توانیم اراضی بیشتری هم به نباتات گرمسیری و هم برای کشت پنبه اختصاص دهیم.
بالابردن عمر مواد غذایی در بنادر استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، برای نگهداری و عمر مواد غذایی در بنادر، گفت: در بنادر به دلیل گرمای شدید، در صادرات و واردات، سبب کاستهشدن عمر محصول میشد، با هماهنگی اداره تابع طرحهای زیادی به استاندار، سازمان برنامه بودجه و تأمین منابع مطرح کردیم ، توانستیم با سرمایهگذارهای بخش خصوصی، ساخت اولین سالنها سردخانه در بنادر استان انجام بگیرد.
آرامش در بازار مرغ
مویدی، در خصوص بحران مرغ در سالهای گذشته، گفت: با مدیریت، توانستیم تأمین در حوزه دام و طیور، حدود ۲۵۰ واحد را احیا کنیم، مانند میناب، شاخه شمالی میناب، جاسک و حتی بندرعباس در حوزه مرغ احیا کنیم. وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹ بیست میلیون ۲۶۹ هزار قطعه جوجهریزی در سال بود، در سال ۱۴۰۰ به بیست و دو میلیون ۹۲۳ هزار قطعه ارتقا یافت، در سال ۱۴۰۱ به دلیل هدفمندی یارانه، با کاهش یکماهه جوجهریزی، رسیدیم به ۲۱ میلیون و ۱۶۹ قطعه، در سال ۱۴۰۲ در برنامهریزیهای که انجام شد با تسهیلات به مرغداران و دامداران، از ۲۱ میلیون قطعه، به ۲۵ میلیون ۳۲۹ هزار قطعه که بیش از ۴ میلیون افزایش جوجهریزی داشتیم که ما را از ۴۲ هزار تن تولید به ۴۷ هزار تن در سال رساند، این رشد تولید حاصل تمام اقداماتی که همکاران در خصوص آرامش بازار، برای شهروندان انجام دادند.
انتهای پیام/
نویسنده: سیده فاطمه حسینی
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.