رشد اقتصادی با ورود سرمایهگذار در بخش کشاورزی + فیلم
مریم محمدزاده، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی کشاورزی هرمزگان، در گفتگو رسانهای با خبرنگار ما، گفت: بهرهبرداران بخش کشاورزی بالغ بر ۱۸ درصد ترکیب اشتغال استان را تشکیل دادهاند، یک درصد سطح زیر کشت کشور را دارا هستیم اما ۳ درصد محصولات کشور را تولید میکنیم و این موضوع نشاندهنده بهرهوری در انجام فعالیتهای بخش کشاورزی استان است.
محمدزاده، ادامه داد: باتوجهبه شرایط اقلیمی و در راستای حمایتهای انجام شده، ۱۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی مجهز به سیستم های آبیاری نوین گردیده است، این آمار نشان می دهد ۸۸ درصد از اراضی استان بهره وری در مصرف آب کشاورزی را دارند.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته ۴ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده اند و ۱۶۵ کیلومتر انتقال آب به اراضی کشاورزی انجام شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی کشاورزی افزود: نخلستانها نشاندهنده قدمت کشاورزی استان هستند، بررسیها در سالهای اخیر حاکی از پایینبودن بهرهوری تولید خرما در نخلستانهای استان بوده است. بهمنظور بهبود این مهم، طرح اصلاح و نوسازی نخیلات در استان عملیاتی گردید.
وی تصریح کرد: برای طرح اصلاح و نوسازی باغات، بالغ بر ۷۵ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی با کاهش نرخ سود به ۱۰ درصد در اختیار بهره برداران قرار گرفت، در نهایت با بهره مندی از این طرح، هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی نخلستان های استان با استفاده از این تسهیلات بانکی نوسازی انجام شد.
وی گفت: یکی از سیاستهای مهم در این دوره، ورود سرمایه از سایر بخشها به بخش کشاورزی و تولید بوده است. اشتغال در بخش کشاورزی بااهمیت برخوردار است. جهت تحقق سیاستهای مذکور سه نوع برنامهریزی در بخش کشاورزی انجام شده، یکی از روشها ورود سرمایهگذار بهمنظور ایجاد زیرساختها و تولید در مقیاس وسیع است. نمونه مشهود آن احداث بزرگترین نخلستان مجول در دنیا در منطقه بشاگرد است که از احداث سد برای آبیاری کشاورزی تا نهایت کاشت یک نخل را سرمایهگذار انجام میدهد.
محمدزاده بیان کرد: دومین برنامهریزی، برای کشاورزی هوشمندانه، با تقویت و تکمیل زیرساختهای موردنیاز اجرا شده توسط دولت، طرحها با مشارکت بهرهبرداران و تولیدکنندگان بخش به بهرهبرداری میرسد که این مهم، موجب فعالسازی واحدهای راکد و نیمهفعال بخش کشاورزی گردیده و نمونهای از آن، آغاز عملیات اجرایی کاشت موز در ۱۰۰۰ هکتار اراضی دشت جگین شهرستان جاسک می باشد.
وی گفت: روش سوم برای ورود سرمایه در بخش کشاورزی و حمایت آن روش مردمی است. اقتصاد کشاورزی، مردمیترین نوع اقتصاد محسوب میگردد. بالغ بر ۹۸ درصد با حمایت دولت توسط مردم انجام میشود و برای ارتقا کشاورزی تسهیلات هر چند محدود را به سمت بهرهبردار اصلی یعنی کشاورز، هدایت شده است.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم نبود تخصیص تسهیلات تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۲، بالغ بر هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ترجیحی به منظور حمایت از کشاورزان در اختیار بهره برداران این بخش قرار گرفت.
خبرنگار: سیده فاطمه حسینی
- برای تماشای فیلم روی لینک پایین کلیک کنید
رشد اقتصادی با ورود سرمایهگذار در بخش کشاورزی
رشد اقتصادی با ورود سرمایهگذار در بخش کشاورزی۲
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.