فروچاله ها زلزله ایی خاموش در کمین شهرستان میناب
به گزارش خبرنگار مکران از میناب :بر اثر خشکسالی و از بین رفتن باغات شهرستان میناب ، این بار نوبت به از بین رفت زمین ها در این منطقه شده است که استفاده بی رویه از آبهای زیرزمینی به وسیله چاه های عمیقی که در شهرستان میناب حفر شده ، موجب نگرانی هایی برای مردم شده ، حتی باعث شده بعضی ها خانه های خود را رها کرده و به مکان دیگری رفته.
فشرده شدن لایه های خاک به علت استخراج بی رویه آب و پایین رفتن سطح آب زیرزمینی در شهرستان میناب ، باعث ایجاد حفره و نشت زمین شده است.
چند سالی است که در اطراف شهرستان میناب خصوصا اطراف روستاهای تمبک ، گورزانگ ، نصیرایی ، باغ گلان و چلو گاو میشی ، فرو چاله های زیادی به عمق ۲ ، ۳ و حتی ۴ متر ایجاد شده ، تمام این منطقه زمانی کشاورزی بود اما اکنون خشکسالی و ایجاد حفره همه زمین ها را از بین برده است.
تا سال ۱۳۶۵ حدودا ۲۰ تا ۲۵ چاه در شهرستان وجود داشت اما به علت خشکسالی این چاههای عمیق تا سال ۱۳۸۹ به ۲۲۴ حلقه چاه مجاز افزایش یافت و به مرور زمان باعث از بین رفتن زمین ها شد. که اگر مسئولین چاره ایی نیاندیشند فاجعه ایی بزرگ در شهرستان میناب رخ می دهد و باعث تخریب ابنیه ها و تاسیسات منطقه می شود ، هر چند کمابیش بصورت موردی این اتفاق افتاده است.
مهندس محسن سلیمانی روز بهانی مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران پس از بازدید میدانی از دشت میناب گفت : وضعیت فروچاله های ایجاد شده در دشت میناب نزدیک به بحرانی است و ما شاهد از دست رفتن سفره های آب زیرزمینی و ساختارهای زیرین خاک جلگه میناب هستیم.
مهندس سلیمانی افزود: در گذشته در این قسمت از دشت میناب محصولات متنوعی تولید می شد اما حالا شاهد از دست رفتن آن هستیم و من این ماجرا را نتیجه مدیریت نا صحیح منابع آب در کل حوزه آبریز مرتبط با این جلگه می دانم که اثرات بسیار مخربی را بر روی زندگی جوامع انسانی دارد.
وی راه حل صحیح و درست نجات دشت میناب را اعمال مدیریت صحیح منابع آب در منطقه دانست و گفت: باید بازنگری جدی روی مدیریت آب داشته تا شاهد بازیابی جلگه میناب باشیم.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.