واکسیناسیون ۸۰۰ هزار کودک علیه سرخک و سرخجه طی ۴ روز
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از واکسیناسیون سرخک و سرخجه ۸۰۰ هزار نفر طی ۴ روز خبر داد.
به گزارش مکران:دکتر محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این باره گفت: طرح واکسیناسیون ۲ میلیون نفر افراد ۹ ماهه تا ۱۵ سال ...
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از واکسیناسیون سرخک و سرخجه ۸۰۰ هزار نفر طی ۴ روز خبر داد.
به گزارش مکران:دکتر محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این باره گفت: طرح واکسیناسیون ۲ میلیون نفر افراد ۹ ماهه تا ۱۵ سال در استانهای سیستان و بلوچستان (کل استان)، هرمزگان (کل استان)، خراسان جنوبی (شهرستانهای نهبندان و سربیشه)، جنوب استان کرمان (شهرستانهای جیرفت، کهنوج، منوجان، قلعه گنج، فاریاب، رودبار جنوب، ریگان و فهرج) از شنبه ۲۳ آبانماه آغاز شده است.
وی افزود: در چهار روز نخست این طرح که با همکاری ۱۲ هزار نفر از کارکنان سیستم بهداشتی – درمانی و هفت دانشگاه علوم پزشکی کشور در حال انجام است، بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر واکسینه شدهاند. این طرح همزمان با ایجاد پستهای ثابت در مدارس و مساجد با همکاری وزارت آموزش و پرورش و تمام مراکز بهداشتی – درمانی شهری و روستایی شهرستانهای یاد شده در حال اجراست.
وی با اعلام اینکه برای خود ما باورکردنی نبود که طی مدت چهار روز ۸۰۰ هزار هموطن واکسینه شوند، گفت: واکسیناسیون مناطق روستایی و عشایری پایان یافته و عملیات واکسیناسیون در شهرها همچنان ادامه دارد و پیش بینی میکنیم تا قبل از مهلت مقرر به اتمام رسد.
وی استقبال مردم این مناطق از طرح مذکور را یادآورد شد و بیان داشت: استقبال با شکوه مردم و حمایتهای همه جانبه همکاران در دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل، ایرانشهر، هرمزگان، بم، جیرفت، خراسان جنوبی از این طرح بیسابقه بوده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص دلایل اجرای طرح گفت: در سال ۸۲ طی یک عملیات سراسری در کشور بالغ بر ۳۳ میلیون نفر از جمعیت ۹ ماهه تا ۲۵ ساله کشور بر علیه بیماریهای سرخک و سرخجه مادرزادی ظرف تنها یکماه واکسینه شدند.
وی افزود: هنوز هیچ کشوری در دنیا به این رکورد دست نیافته است و سازمان بهداشت جهانی این طرح را منحصربفرد اعلام کرد.
وی ادامه داد: موارد ابتلا به سرخک تا قبل از شروع آن برنامه سالانه ۱۱ هزار مورد ثبت شده بود که با اجرای طرح در سال ۸۲ به کمتر از انگشتان دست در یکسال رسید.
گویا تصریح کرد: این وضعیت تا سال ۹۰ ادامه داشت تا اینکه موارد ابتلا به سرخک رفته رفته در برخی مناطق کشور عمدتا استانهای جنوب شرقی و استانهایی که جمعیت مهاجر بیشتری دارند به صورت کانونی افزایش یافت. دلیل این امر هم مهاجرت ساکنین کشورهای همجوار و واکسینه نبودن کودکان آنها بر علیه این بیماری از یکسو و واکسینه نشدن تعداد محدودی از افراد کشور در این مناطق بودند که از دسترسی مامورین بهداشتی ما دور مانده بودند.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی ادامه داد: در پاسخ به این موارد طی چهار سال گذشته واکسیناسیون کانونی انجام میشد تا از همهگیری گسترده سرخک جلوگیری شود. در سال ۹۳ و ۹۴ با مطالعه عمیقی که در این خصوص صورت گرفت، کمیته ایمنسازی کشور در نوبتهای متعدد تشکیل و پس از مطالعه مستندات علمی و اجرایی تصمیم گیری شد تا طی یک عملیات گسترده و سریع جمعیت ۲ میلیون نفری افراد ۹ ماهه تا ۱۵ ساله در استانهایی که نامبرده شد در مقابل سرخک و سرخجه واکسینه شوند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با اتمام موفق طرح شاهد رقم زدن افتخار دیگری برای کشور در عرصه سلامت باشیم.
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.