مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان: SCD در دانشگاه های استان برای مهارت آموزی دانشجویان فعالیت می کند
به گزارش مکران-اسما کریمی از اجرای طرحSCD در دانشگاه ها برای مهارت آموزی به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در مراکز مختلف علمی و دانشگاهی سطح استان اشاره کرد و گفت به دلیل اینکه برخی دانشجویان مهارت لازم برای ورود به بازار کار را ندارند این طرح اجرا می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان ضمن عنوان کردن این مطلب گفت: جامعه باید نسبت به مهارت آموزی حساس تر باشد تا توسعه صورت گیرد.
وی گفت: در یک مقطع زمانی و گذشته حرفه و مهارت هویت افراد را تشکیل می داد که امروزه به آن توجه نمی شود و افراد را بر اساس مدارک کاغذی ارزیابی می کنند لذا باید این رویکرد تغییر کند، فقر مهارتی مهمترین علت عدم توسعه و بیکاری جوانان است که باید رفع شود تا توسعه در کشور و استان صورت گیرد.
وی در ادامه افزود مراکز فنی و حرفه ای فعال در استان ۱۱ مرکز دولتی و ۱۵۷ مرکز آزاد، ۱۰ مرکز در پادگان ها، ۷ مرکز در زندان های استان و ۱۰ مرکز آموزش آزاد و دولتی نیز در دهستان های هدف استان می باشند که به جامعه حرفه آموز خدمات ارائه می دهند.
کریمی در رابطه با عملکرد آن اداره عنوان کرد: در سال ۹۶ بیش از ۱۵ هزار نفر در بخش دولتی و در چهار ماهه نخست سال ۹۷ نیز بیش از ۶۵۰۰ نفر از آموزش های فنی برخوردار شده اند.
وی گفت رشدی که نسبت به سال گذشته صورت گرفته است در خصوص حرفه آموزی در استان به دلیل استقبال مردم و رویکرد دولت در تربیت نیروی انسانی متخصص برای مشاغل صنعتی، اداری، خدماتی و …بوده است.
کریمی اظهار داشت: خدمات اداره کل آموزش و فنی و حرفه ای و سازمان فنی و حرفه ای کشور بر این مبنا صورت می گیرد که نیروی متخصص بر اساس نیاز اصناف، صنایع وسایر بخش های اقتصادی و صنعتی آموزش داده شود تا از هدر رفت زمان و منابع مالی کاسته شود و افراد متخصص نیز در یک حوزه انباشت نگردد چون اگر نیروی متخصص داشته باشیم اما در یک حوزه اشباع شود و سایر حوزها متخصص نداشته باشیم بدون شک کمکی به رفع بیکاری نخواهد کرد.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان هرمزگان از اجرای طرح مهارت آموزی خبر داد و گفت: طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار برای تامین نیروهای متخصص در حوزه های مختلف انجام می شود و در حال حاضر حدود ۸۰۰ نفر مشغول دریافت آموزش می باشند. از مزایای این طرح نسبت به طرح کارورزی عدم توجه به سن و مدرک تحصیلی افراد است البته در این مورد نیز بر اساس نیاز های جامعه هدف آموزش ها ارائه می گردد.
در خصوص طرح کارورزی حدود ۶هزار نفر در سامانه کارورزی ثبت نام شده اند بر اساس آمار رسمی که بیش از ۱۸۰۰ نفر آن ها مشمول طرح بوده اند.
وی گفت برای بخش باقیمانده طرح کارورزی که مشمول طرح نمی باشند هم پیشنهاد می شود در طرح مهارت در محیط کار ورود کنند و مانیز قطعا برای آن ها برنامه هایی داریم.
وی گفت: در خصوص آموزش نیروهای مسلح و سربازان وظیفه نیز حدود ۹۰۸ نفر در حال آموزش هستند که به واسطه تفاهم نامه اداره کل فنی و حرفه ای با ستاد نیروهای مسلح انجام شده است صورت می گیرد.
کریمی تصریح کرد:از جمله طرح های دیگر نیز می توان توانمند سازی زنان، معلولان، آسیب دیدگان اجتماعی و معتادان که حدود ۶۰۵ نفر درحال آموزش هستند در مراکز مختلف ترک اعتیاد و ساکنان حاشیه نشین شهر اشاره کرد که به قوت خود باقی هستند.
در رابطه با آموزش اتباع خارجه نیز گفت: اتباع خارجه که مجوز اقامت دارند می توانند به راحتی مانند سایرین از خدمات اداره کل فنی و حرفه ای استفاده کنند و برای سایرین به دلیل واجد شرایط نبودن این اداره نیازمند اخذ مجوز از سازمان مرکزی و اداره امور مهاجرین و اتباع بیگانه هستیم و در صورت صدور مجوز و دادن معرفی نامه به افراد به آن ها نیز خدمات خواهیم داد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای هرمزگان با اشاره به موفقیت مهارت آموزان هرمزگانی در هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت، تصریح کرد: هرمزگان با حضور ۱۸ مهارت آموز در ۱۵ رشته در این مسابقات حاضر شد و موفق به کسب مدال برنز رشته طراحی فضای سبز و دریافت سه دیپلم افتخار در رشتههای قنادی، الکترونیک و جوشکاری شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم شعار هر هرمزگانی یک مهارت روزی عملیاتی شود، اظهار کرد: در سال گذشته یک و نیم میلیارد تومان صرف تجهیز کارگاههای آموزشی سراسر استان هرمزگان شد.
کریمی در پایان با اشاره به جذب خیری جهت تجهیز مرکز آموزش شهرستان بشاگرد و تأمین هزینههای شش مربی و مواد مصرفی و تجهیزاتی آن، اظهار کرد: چند آموزشگاه ویژه معلولین نیز به بهرهبرداری رسیده و استاندار فضای آموزشی مناسب این قشر از جامعه است و خیرینی هستند که شغل پس از آموزششان را تضمین کردهاند.
محمدرضا قنبرپور
ارسال نظر براي اين مطلب مسدود شده است.